Manchester Citys Kyle Walker får gratulasjoner av lagkameratene etter perlescoringen i Premier League-oppgjøret mot Newcastle lørdag.

Manchester Citys Kyle Walker får gratulasjoner av lagkameratene etter perlescoringen i Premier League-oppgjøret mot Newcastle lørdag. Foto: NTB scanpix

Stjernetreff reddet Manchester City fra overraskende poengtap

Manchester City vant uten å imponere.

Manchester City 2–1 Newcastle

Kyle Walkers strålende langskudd reddet 2-1-seier for et Manchester City-lag som ikke imponerte i lørdagens Premier League-møte med Newcastle.

Seiersvante City-spillere måtte nøye seg med 1-1 mot Wolverhampton i forrige runde, og også mot Newcastle lugget det for mannskapet til Pep Guardiola.

Raheem Sterling sendte riktignok City i ledelsen tidlig i kampen etter forarbeid av franske Benjamin Mendy, men da de fleste forventet nye scoringer til hjemmelaget, smalt det i stedet i motsatt ende av banen.

En strålende Newcastle-kontring endte med at Salomon Rondon fant DeAndre Yedlin i fullt firsprang inn i feltet med en meget god pasning. City-keeper Ederson rakk ikke sideforskyve raskt nok og måtte se Yedlins avslutning gå i nettet.

Stjernetreff

City slet med på komme til de store farlighetene mot et kompakt Newcastle-lag, men da hjemmelaget stanget som verst, kom det en enkeltmannsprestasjon som satte fyr i publikum på tribunene.

Annen omgang var kun noen små minutter gammel da Kyle Walker fikk avslutte fra rundt 25 meter og prikkskjøt ballen ned i hjørnet bak Newcastle-keeper Martin Dubravka. Den avslutningen var det høy klasse over.

Scoringen var av de sjeldne for den offensive høyrebacken. Forrige sesong scoret han ikke på 32 ligakamper, og heller ikke i den siste sesongen som Tottenham-spiller ble det nettsus i serien.

Newcastle i bunnstriden

Etter ledermålet måtte Newcastle naturlig nok søke mer framover i banen, hvilket ga City mer rom å spille på. Det førte til et par kanonader mot gjestenes mål, men effektiviteten manglet.

Seieren betyr at City har sin gode statistikk mot Newcastle i behold. Foran lørdagens møte var de lyseblå ubeseiret i lagenes 21 siste møter på øverste nivå. Nå er fasiten 19 seirer og tre uavgjort på 22 kamper.

Manchester City er nummer tre på Premier League-tabellen, to poeng bak Liverpool og Chelsea på plassene foran. Newcastle har på sin side kun Burnley og poengløse West Ham bak i bunnstriden. (@NTB)