Stortalent åpner for TIL-lån

Ulrik Yttergård Jenssen (20) kan forlenge med Lyon – og så bli lånt ut til TIL.

TALENTER: Her snakker Ulrik Yttergård Jenssen (til høyre) med Runar Espejord etter mandagens TIL-trening.   Foto: Øyvind Sivertsen

fotball

ALFHEIM: Det bekrefter den talentfulle midtstopperen til iTromsø.

– Det er jo en tanke som streifer meg – det å kanskje skrive under der (Lyon) for så å dra på et utlån. Det er ikke helt uaktuelt, sier Yttergård Jenssen.

– Er det en dialog med Lyon om det?

– Ja, det er kontinuerlig dialog med Lyon også, svarer Yttergård Jenssen.

– Og kan så det lånet bli her i TIL?

– Ja, det kan det absolutt. Det er én av mulighetene.

LES OGSÅ:

Bekrefter TIL-dialog

Yttergård Jenssen vil helst spille på høyest mulig nivå i utlandet i noen år til.

– Tanken er å være ute så lenge som mulig, og den tanken består. Men vi har en dialog med TIL, absolutt. Jeg er veldig glad for at jeg får komme hit å trene med dem, sier Yttergård Jenssen.

– Hvor aktuelt er det med en overgang til TIL?

– Vi må jo se nå. Det begynner å nærme seg slutten på overgangsvinduet etter hvert. Det er en måned igjen, så det er litt tid til. Vi får se etter hvert, sier 20-åringen.

Nederlandske Nijmegen ville ha tromsøværingen tidligere i sommer, men Lyons krav på drøyt 3 millioner kroner satte en stopper for overgangen. I alle fall foreløpig.

– Det var en overgang som kunne vært klar i starten av juli. Det var litt ergerlig, sier han.

– Jeg skal ikke si noe vondt om Lyon. Det er en fantastisk klubb som jeg har vært tre år i, men det er klart at jeg helst skulle sett at de var litt mer medgjørlig.

LES OGSÅ:

|

Trenger A-lagserfaring

Midtstopperen, som også kan bekle en rolle på midtbanen, skal trene med TIL hele denne uken. Han er nettopp blitt 20 år og ønsker seg nå jevnlig spill for et A-lag. Det har han ennå ikke fått i den franske storklubben Lyon.

– Det er det som er tanken med å ikke signere for Lyon, og i alle fall ikke bli der. Man må ut å spille fotball med de store guttene. Hvor det blir, vet jeg ikke ennå, sier han.

TIL-stopper Simen Wangberg er suspendert til kampen mot Bodø/Glimt kommende helg. Mye skal skje for at Yttergård Jenssen er i TIL-troppen allerede da.

– Nei, jeg tror ikke det er veldig sannsynlig, sier 20-åringen.

– Da skal det skje mye?

– Man vet jo aldri i fotball, men jeg tror ikke ting skjer så fort, sier han.

iTromsø har forsøkt å få en kommentar fra Lyon, uten å lykkes.

TIL-trener Bård Flovik var ikke altfor optimistisk angående å få signaturen til Yttergård Jenssen mandag.

– Ulrik er tromsøgutt, født her, og jeg har hatt ham fem-seks år på landslag. Jeg kjenner ham veldig godt, og han er hjertelig velkommen til klubben – nå eller eventuelt senere. Men vi kan ikke bestemme dette, for gutten selv vil fortsatt spille i utlandet, sier Flovik.

Lyon har krav på rundt 2 millioner kroner, dersom han signerer for TIL på en permanent avtale.

Utdanningskompensasjonen er noe mindre for en norsk klubb, fordi ligaen her er rangert lavere enn for eksempel den nederlandske. 2 millioner er uansett penger TIL ikke har. Men TIL-venner, som for eksempel Trond Mohn, har det.

– Det må være noe konkret først, før det blir en sak. Vi får se situasjonen eventuelt da. Akkurat nå er det bare spekulasjoner, sa Mohns støttespiller og nære venn, Kjell Kolbeinsen, til iTromsø mandag formiddag.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

fotball