Strømsgodset signerer 17-åring fra Sogndal

Midtbanetalentet Johan Hove (17) forlater Sogndal for å fortsette fotballkarrieren i Strømsgodset.

Sogndals Johan Hove er klar for Strømsgodset.  Foto: NTB scanpix

fotball

Drammens-klubben bekrefter overgangen på sine nettsider, men opplyser samtidig at den obligatoriske medisinske testen ikke er unnagjort. Den skal gjennomføres tirsdag.

Hove skal signere en avtale som strekke seg ut 2021-sesongen.

Stortalentet står bokført med 38 aldersbestemte landskamper fra G15- til G18-nivå. Han fikk sin debut for Sogndal i Eliteserien som 15-åring.

Så langt har det blitt 29 kamper for klubben fra saftbygda.

– Johan har gått gradene i Sogndal hele veien. Jeg synes det er på sin plass å skryte av Sogndal og deres måte å drive spillerutvikling. Det har også vært en veldig god prosess med ledelsen for å få til denne overgangen. Nå skal vi hjelpe Johan til å ta det neste steget og vi er trygge på at han vil passe veldig godt inn her hos oss, sier Strømsgodsets sportssjef Jostein Flo.

– Johan har kvaliteter som passer godt inn i vår spillestil. Han er arbeidsom, gjør det enkelt med ball og har god fotballforståelse. En fin gutt som er voksen for alderen. Jeg har sett Johan i flere kamper på aldersbestemte landslag, og det er liten tvil om at han har et stort potensial. Vi er veldig glad for å få ham på plass, sier hovedtrener Bjørn Petter Ingebretsen. (@NTB)