Strømsgodset vant målfest i Drammen

Mustafa Abdellaoue og Marcus Pedersen scoret hvert sitt mål da Strømsgodset slo Haugesund 3–2 i søndagens eliteseriekamp.
fotball

Strømsgodset – Haugesund 3–2

Med Pedersen tilbake fra skade og Abdellaoue fortsatt i scoringsform, serieåpnet Strømsgodset med tre poeng hjemme mot Haugesund. Målene rant inn før pause, men Abdellaoue ble matchvinner med sin scoring 20 minutter før full tid.

– Det var deilig. Det er viktig å få en bra start med tre poeng. Fullt fortjent. Vi kunne ha scoret flere mål, sa 30-åringen til Eurosport etter kampen.

Kampen åpnet med et smell, og allerede etter 45 sekunder skaffet Jonathan Parr straffe til Strømgsodset da han ble felt like innenfor sekstenmeteren. Fra straffemerket sørget Pedersen for en drømmeåpning i eliteseriereturen. 28-åringen pådro seg en stygg skulderskade sist høst og mistet sesonginnspurten.

Marcus Pedersen satte inn hjemmelagets første mål.  Foto: Hagen, Fredrik / NTB scanpix

Målshow

Godset hadde initiativet og trillet ball, men etter drøye halvspilt omgang fosset Haugesund Ibrahima Wadji fremover og skaffet frispark. Fra rundt 22 meter hamret Alexander Stølås til med venstresleggen, og kulen føk i nærmeste kryss.

Åtte minutter senere ble tilskuerne vitne til en ny fin scoring da Johan Hove klinket til fra distanse. 18-åringens første eliteseriemål sørget for ny Godset-ledelse.

Den skulle vare i kun ti minutter, for like før pause dunket Haugesunds Niklas Sandberg til etter en retur ut i sekstenmeteren. Avslutningen gikk i tverrligger og ned i keeper Viljar Myhra og i mål.

Jostein Grindhaug, som tok over etter Eirik Horneland som Haugesund-trener, måtte se seg fornøyd med 2–2 til pause.

Eliteserien fotball menn søndag, 1. runde:

Bodø/Glimt – Rosenborg 2-0 (1-0)

2793 tilskuere

Mål: 1-0 Morten Konradsen (43), 2-0 Amor Layoni (60).

Dommer: Tom Harald Hagen, Grue.

Gult kort: Ulrik Saltnes, Vegard Leikvoll Moberg, Ricardo Friedrich, Bodø/Glimt, Mike Jensen, Nicklas Bendtner, Rosenborg,

Ranheim – Tromsø 1-2 (1-0)

1694 tilskuere

Mål: 1-0 Adrià Mateo López (19), 1-1 Mikael Ingebrigtsen (69), 1-2 Onni Valakari (90).

Dommer: Trygve Kjensli, Nesodden.

Gult kort: Daniel Kvande, Ranheim, Daniel Berntsen, Artem Sokol, Tromsø.

Sarpsborg – Molde 1-1 (0-0)

5964 tilskuere

Mål: 1-0 Jonathan Lindseth (68), 1-1 Magnus Wolff Eikrem (90).

Dommer: Tore Hansen, Feda.

Gult kort: Ole Jørgen Halvorsen, Sarpsborg, Martin Ellingsen, Mattias Moström, Molde.

Strømsgodset – Haugesund 3-2 (2-2)

Mål: 1-0 Marcus Pedersen (2), 1-1 Alexander Stølås (25), 2-1 Johan Hove (33), 2-2 Viljar Myhra (selvmål 43), 3-2 Mustafa Abdellaoue (71).

Dommer: Ola Hobber Nilsen, Nordstrand.

Gult kort: Jakob Glesnes, Marcus Pedersen, Strømsgodset, Fredrik Pallesen Knudsen, Haugesund.

Viking – Kristiansund 2-0 (1-0)

10.059 tilskuere

Mål: 1-0 Zymer Bytyqi (34), 2-0 Zlatko Tripic (46).

Dommer: Rohit Saggi, Drafn.

Gult kort: Runar Hove, Rolf Daniel Vikstøl, Viking, Bent Sørmo, Kristiansund.

(©NTB)

«Mos» avgjorde

Annen omgang gikk betraktelig roligere for seg, men med 20 minutter igjen sendte Jakob Glesnes i vei et frispark på Helge Sandvik i Haugesund-buret. Han ga retur, og den sendte høstsesongens formspiller, Abdellaoue, enkelt i nettet.

Med kvarteret igjen var det duket for Martin Samuelsen i eliteserien. 21-åringen er tilbake i fødebyen Haugesund på lån fra West Ham. Etter sekunder på banen kunne han utlignet, men unggutten maktet ikke å få vridd kroppen godt nok rundt ballen.

Gjestene presset på for utligning, men verken Samuelsen eller Sondre Tronstad maktet å score. Dermed ble det tre poeng og en god start for Bjørn Petter Ingebretsens menn.

– Vi gjør en helt ok bortekamp. Vi slipper ikke til så mye, og de scorer på det de har. Vi har en tendens til å slippe inn litt mye mål for tiden, så det må vi få rettet opp, konkluderte Haugesund-kaptein Christian Grindheim.

Strømsgodset har en tøff sesongstart. Drammenserne møter Brann, Mjøndalen og Rosenborg i de tre neste kampene. Haugesund møter Sarpsborg 08, Ranheim og Stabæk.

(©NTB)