Superduoen forlenger med Rosenborg

Pål André Helland og Fredrik Midtsjø har begge signert nye kontrakter med Rosenborg. De nye kontraktene varer ut 2020-sesongen.

ta650253.jpg  Foto: NTB SCANPIX

fotball

— Jeg er trønder og spiller for favorittklubben min. Vi leder eliteserien, er regjerende dobbeltmestere og skal forsøke å kvalifisere oss til Mesterligaen. Jeg har mange kompiser på laget, og vi har det fantastisk artig på trening hver dag.

Det sier Pål Andre Helland til adressa.no om årsaken til at han onsdag forlenget kontrakten sin med RBK til ut 2020-sesongen.

LES OGSÅ:

Midtsjø: — Kjempefornøyd

Onsdag meldte RBK på sine Facebook-sider at Helland og Fredrik Midtsjø begge har forlenget til 2020. Slik begrunner Midtsjø avgjørelsen:

— Jeg trives veldig godt i Rosenborg, og dette er plassen jeg vil være. Jeg er kjempefornøyd, sier han til rbk.no

LES OGSÅ:

Overfor adressa.no forklarer Helland at kontraktsforhandlingene har vært diskutert et års tid.

— Så ble forhandlingene ble intensivert for et par uker siden, sier han – og er tydelig på at han aldri har spekulert i å sitte ut kontraktstiden, for en dag å kunne gå gratis som Bosman-spiller.

— Jonas (Svensson) forlenget også i fjor, så de heteste salgsobjektene har lange kontrakter. Jeg tviler på at noen av dem kommer til å gå gratis hvis det skulle skje. Det er viktig at Rosenborg sitter igjen med noe, sier Helland.

LES OGSÅ:

Forlengelse på to år

Begge to hadde kontrakter som i utgangspunktet varte ut 2018-sesongen. Det er dermed snakk om en forlengelse på to år.

LES OGSÅ:

Spillerne er gode kompiser på fritiden, og bor også sammen når RBK er ute på reiser. Helland er tydelig på at de forlengede kontraktene nå kommer til å påvirke dette i tiden som kommer.

— Ja, nå vil det være god stemning på rommet i hvert fall i fire år til, sier han til rbk.no.

LES OGSÅ:

LES OGSÅ:

Begge spillerne har hatt sine beilere fra utlandet. Tyske klubber viste interesse for Midtsjø i fjor, mens Helland var på ønskeliste til klubber i blant annet England. Nå ser det imidlertid ut til at begge blir værende, i hvert fall en stund til.

RBK trente for øvrig som vanlig onsdag, etter to dager fri fra fellesøkter. Lørdag starter alvoret igjen, med bortekamp mot Bodø/Glimt.

Hør siste podkast fra Rasmus&Saga. Her diskuteres blant annet Islands bragd, barnefotball og «Bakenga-gate»: