Supportere boikotter treningskampen mellom Vålerenga og LSK

– Vi synes dette er en grov bom.

Det pleier å gå hardt for seg når Vålerenga og Lillestrøm møtes. På tribunene blir det trolig rolig når rivalene spiller treningskamp fredag.   Foto: Geir Olsen / NTB scanpix

fotball

Fredag møtes fotballrivalene til treningskamp i Oslo for å finpusse formen en drøy uke før Eliteserien starter. Møtene lagene imellom er et av Norges største rivaloppgjør.

At de skal spille en ubetydelig treningskamp blir møtt med misnøye blant mange supportere.

– Vi synes dette er en grov bom fra klubbene. Disse kampene skal bety noe og ikke brukes til å se hvordan formen ligger an før seriestart. Jeg kommer ikke til å stille, og jeg oppfordrer alle til det samme, forteller talsperson i Kanarifansen, Tony Johansen til VG.

Kampen faller heller ikke i god jord hos Vålerengas supportergruppe Klanen. Talsperson Erling Rostvåg forteller dette til avisen.

– Jeg syntes det fremstår som en helt unødvendig utvanning av derby-fenomenet. De som vurderer å stille kan ikke forvente seg en fest, for det blir det ikke, sier han.

Han sier at Klanen ikke oppfordrer til boikott, men er klar på at det «ikke vil bli særlig god stemning».

Daglig leder i Vålerenga, Erik Espeseth, forstår at supporterne reagerer. Klubben har den siste tiden pratet med flere som har vist sin misnøye.

– Supporterne våre har full frihet til å ha meninger om ulike ting klubben foretar seg. Engasjement er viktig, og vi skal ikke se vekk ifra at vi lytter til dette når vi planlegger neste sesongs oppkjøring, sier Espeseth til VG.