Svekket TIL-lag klar til bunnoppgjør

TIL reiser med bare 16 spillere til Sandefjord. Gamst og Mour Samb blant dem som blir hjemme.

AKTUELL: Slobodan Vuk kan få en sentral rolle for TIL i dag.  Foto: Ronald Johansen / iTromsø

fotball

Etter et par hektiske uker der ansettelsen av nytrener Simo Valakari har vært den store nyheten skal Gutan møte Sandefjord på bortebane i den siste kampen før fotballferien i ettermiddag.

Som mot Haugesund 2. juli er det Truls Jenssen som leder laget. Valakari tar ikke over treneransvaret før etter ferien er over den 27. juli.

Oppgjøret, som er TILs 16. seriekamp for sesongen, er svært viktig. TIL har bare 14 poeng på 15 kamper og ligger nest sist i Eliteserien.

Nøkkelkamp

Sandefjord ligger fire poeng foran på en trygg 13. plass. Med tap vil luken opp til sikker plass bli enda lengre.

Derfor passet det ikke bra at sentrale Morten Gamst Pedersen fikk rødt kort i forrige kamp, og dermed må sone i dag.

I tillegg er Jonas Johansen og Elhadji Mour Samb skadet. Tar man med langtidsskadde Filip Loncaric og Runar Espejord gjør det at TIL kun reiser ned med 16 spillere, noe som er en spiller mindre enn normalt.

– Det er nok spillere i massevis. Vi har veldig tro på å få med oss poeng, sier Truls Jenssen til iTromsø.

En positiv nyhet for TIL er at millionspiss Slobodan Vuk har vært skadefri en god stund.

Om han ikke starter er det veldig sannsynlig at han spiller en god del av andre omgang.

Slik er TIL-troppen: Gudmund Taksdal Kongshavn, Jacob Karlstrøm, Hans Norbye, Magnar Ødegaard, Jostein Gundersen, Simen Wangberg, Kent-Are Antonsen, Magnus Andersen, Mikael Norø Ingebrigtsen, Ulrik Yttergård Jenssen, Christian Landu-Landu, Gjermund Åsen, Aron Sigurdarson, Fredrik Michalsen, Thomas Lehne Olsen, Slobodan Vuk.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

fotball