Svensk klubb med nytt bud på TIL-spiller

IFK Göteborg la inn et nytt og forbedret bud på Mikael Norø Ingebrigtsen i helgen.

KAN BLI SOLGT: Mikael Norø Ingebrigtsen.  Foto: Aleksandar Djorovic

fotball

Den svenske klubben la tidligere i januar inn et bud på Ingebrigtsen som TIL sa nei til.

Nylig skal IFK igjen ha kommet på banen med et forbedret tilbud.

TIL skal kreve rundt tre millioner for vingen som har et halvt år igjen av kontrakten. Tilbudet denne gangen skal etter det iTromsø kjenner til være i underkant av to millioner kroner.

– Mikael og hans agent har sagt at han ikke kommer til å signere en ny kontrakt med oss, og det forrige budet vi fikk var ikke akseptabelt, sier TIL-trener Simo Valakari til iTromsø på treningsfeltet i Tyrkia.

Han bekrefter at IFK har kommet med ytterligere et bud.

– Vi venter og ser hva som skjer. Det var et bud til, men det var nesten de samme betingelsene, uttaler Valakari.

– Dere har sagt nei til det også?

– Ja, men Svein-Morten (Johansen) jobber med dette. Men de vet «hvor vi er», svarer TIL-treneren.

– Ikke ideell situasjon

Grunnet Ingebrigtsens alder har TIL krav på rundt fire millioner i utdanningskompensasjon, dersom talentet går til en svensk eliteklubb ved kontraktens utløp.

Tilsvarende beløp er bare 640.000 ved overgang til en norsk klubb.

– Hva er mulighetene nå, Valakari?

– Det er at vi får det vi vil ha for Mikael og at han drar, men så lenge han er her vil han trene og spille med oss, sier treneren.

Han har liten tro på at Ingebrigtsen forlenger med TIL.

– Vi venter nå, fordi han vil dra, sier Valakari.

– Det er ikke en ideell situasjon?

– Nei, det er selvfølgelig ikke ideelt for laget. Mikael er en god spiller, og vi ønsker å beholde ham, svarer TIL-treneren.

– Smigrende

Ingebrigtsen kan ikke si så mye om situasjonen rundt den svenske klubben som har solgt målvakten Pontus Dahlberg til Premier League-klubben Watford for 35 millioner kroner. Det igjen betyr at de har mer penger å handle for.

IFK skal i løpet av får dager dessuten på treningsleir til Murcia i Spania, og dersom en overgang blir en realitet er det ikke utenkelig at han drar rett dit.

– Det er smigrende at en klubb som IFK er interessert i meg, men det er TIL som til syvende og sist velger hva som skjer videre, sier Ingebrigtsen til iTromsø.

– Jeg skjønner at TIL vil ha penger for meg, og håper de får de pengene de fortjener, sier vingen til iTromsø.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

fotball