Svensken tok Norge til VM. Nå forlenger han kontrakten.

Landslagstrener for det norske kvinnelandslaget, Martin Sjögren, har forlenget kontrakten med Norge til ut november 2019.

Landslagstrener Martin Sjögren etter at Norge kvalifiserte seg for neste års fotball-VM i Frankrike. Nå har Sjögren forlenget kontrakten med NFF, slik at han vil lede det norske laget også i det kommende mesterskapet.   Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix

fotball

Svenskens opprinnelige avtale løp ut i år, men den ble automatisk forlenget til november neste år via klausuler da Norge kvalifiserte seg til neste års VM.

Det betyr at Sjögren også vil lede det norske landslaget i Frankrike-VM neste sommer.

– Vi var enige om at det ville være forstyrrende å snakke kontrakt i forbindelse med VM-kvalifiseringen, sa fotballpresident Terje Svendsen på et pressemøte tirsdag.

De norske jentene tok seg til VM etter å ha slått Nederland 2-1 i gruppefinalen mot Nederland i kvalifiseringsspillet.

Skulle kvinnelandslaget også sikre seg plass i OL i Tokyo 2020, vil Sjögrens kontrakt ytterligere bli forlenget til å gjelde for det sluttspillet.

Fotballpresidenten sier NFF og Sjögren er i dialog om en forlengelse uavhengig av mesterskapene.

– Det at vi er i samtaler med ham om en forlengelse uavhengig av VM- og OL-plass, sier vel hvor tilfreds vi er med ham, sa Terje Svendsen.

Norge kom til VM uten sin største stjerne Ada Hegerberg. Hun har sagt nei til landslaget etter EM-sluttspillet i 2017. Svært lite tyder på at hun kommer tilbake og spiller VM neste år.

(©NTB)

Utforsk tema:

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

fotball