TIL-Bodø/Glimt: Sjekk den kombinerte elleveren hvor nesten ingen TIL-spillere får plass

Glimt-dominansen er stor når de to involverte lagene smeltes sammen til ett før «slaget om Nord-Norge».

  Foto: NTB Scanpix / Bildbyrån

fotball

16. mai er fotballens festdag. På Alfheim spilles storkampen mellom TIL og Glimt. Lagene har to helt forskjellige utgangspunkt før oppgjøret.

TIL har bare vunnet én av sju kamper, tapt fem av dem og står med kun fire poeng. TIL er sist på tabellen, og med ti poeng opp til Bodø/Glimt er avstanden mellom lagene blitt betraktelig.

Men hvem ville kommet inn på laget i en kombinert ellever for begge lagene? Vi har et forslag, basert på spillerne som er tilgjengelige til oppgjøret.

Det betyr at skadede spillere som for eksempel Simen Wangberg, Daniel Berntsen og Jostein Gundersen ikke er vurdert.

Her er TIL/Glimt-elleveren:

Målvakt: Ricardo Friedrich, Bodø/Glimt

Ricardo Friedrich  Foto: JON OLAV NESVOLD / BILDBYRÅN NORWAY

Brasilianeren er inne i sin tredje sesong i Bodø. Kom foran 2017-sesongen og er så populær internt at han er blitt kaptein.

Venstreback: Fredrik Andre Bjørkan, Bodø/Glimt

Fredrik Andre Bjørkan  Foto: Torbergsen, Mats / NTB scanpix

Pappa Aasmund Bjørkan er inntil videre mest kjent. Det kan fort endre seg. Sønnen Fredrik har hatt en sterk utvikling, og har i tillegg til fast plass som back i Glimt tatt seg inn på U21-landslaget.

Midtstopper: Marius Lode, Bodø/Glimt

Marius Lode  Foto: JON OLAV NESVOLD / BILDBYRÅN NORWAY

Den tidligere Bryne-spilleren fra Jæren har blitt en viktig brikke for Glimt. Med sin gode pasningsfot er han flink til å finne motspillere høyere i banen. En undervurdert spiller.

Midtstopper: Brede Moe, Bodø/Glimt

Brede Moe  Foto: Ruud, Vidar / NTB scanpix

Godt samkjørt med kollega Lode. Når Lode tas ut er Moe såpass ballsikker at han tar over pasningsrollen. Nordtrønderen er meget solid i duellspillet.

Høyreback: Erlend Dahl Reitan, Bodø/Glimt

Erlend Dahl Reitan  Foto: MARIUS SIMENSEN / BILDBYRÅN NORWAY

Utlånt fra RBK, noe han har vært siden juli 2018. Trønderen var så god i høst at Glimt ønsket han tilbake igjen i vinter, som ble en realitet i januar. Trygg, stødig og har fart.

Defensiv midtbane: Morten Gamst Pedersen, TIL

Morten Gamst Pedersen  Foto: MARIUS SIMENSEN / BILDBYRÅN NORWAY

37 år gamle Gamst er fortsatt en sentral brikke på Alfheim. Har en dødballfot ingen andre i Eliteserien kan matche. Har varslet at han skal spille til han er minst 40.

Defensiv midtbane: Patrick Berg, Bodø/Glimt

Patrick Berg  Foto: MARIUS SIMENSEN / BILDBYRÅN NORWAY

Nok en spiller som inntil videre lever i pappas skygge. Ørjan Bergs 21 år gamle sønn har i vår vært en nøkkelspiller i Bodø/Glimts framgang. Spiller både i ankerrollen og som indreløper.

Høyrekant: Håkon Evjen, Bodø/Glimt

Håkon Evjen  Foto: JON OLAV NESVOLD / BILDBYRÅN NORWAY

Scoret trolig årets mål i Eliteserien mot Mjøndalen tidligere i sesongen. 19-åringen fra Narvik ble dermed kjent over natta, og har ikke gjort skam på familiearven for pappa Andreas som har cupfinalegull med Glimt fra 1993. Potensiell matchvinner 16. mai.

Offensiv midtbane: Vegard Leikvoll Moberg, Bodø/Glimt

Vegard Leikvoll Moberg  Foto: JON OLAV NESVOLD / BILDBYRÅN NORWAY

Bergenseren er en drivkraft i Glimt-laget offensivt. Noe TIL fikk merke i generalprøven på Alfheim da Moberg scoret hattrick, og hadde én målgivende.

Venstrekant: Amor Layouni, Bodø/Glimt

Amor Layouni  Foto: Torbergsen, Mats / NTB scanpix

Den svenske vingen er i storslag. Scoret tre mot LSK tidligere i måneden, og har selv uttalt at han har ambisjoner om å spille i en topp fem-liga i Europa.

Spiss: Runar Espejord, TIL

Runar Espejord  Foto: MARIUS SIMENSEN / BILDBYRÅN NORWAY

Da TIL møtte Glimt på Aspmyra 16. mai i fjor var det Espejord som avgjorde med en elegant scoring. Tilbake etter en lang skade i vinter, og det er han alle TIL-supportere setter sin lit til. Og Glimt frykter Espejord – uansett om de vil innrømme det eller ikke.