TIL bekrefter stopperjakt: – De to du nevner er interessante

Tromsø IL vurderer flere forsvarsspillere sørfra.

STOPPERDUO: Her er Johan Lædre Bjørdal fra kampen mot Real Sociedad, Christian Eggen Rismark og TIL-sportssjef Svein-Morten Johansen.   Foto: NTB scanpix

fotball

Like før jul ble Ulrik Yttergård Jenssen solgt til Nordsjælland. TIL er allerede godt i gang med sonderinger for å fylle tomrommet etter U21-landslagsstopperen.

Som iTromsø skrev i forrige uke er det konkret interesse for den venstrebeinte Ranheim-stopperen Christian Eggen Rismark (26).

Etter det iTromsø kjenner til gjorde TIL en henvendelse til Ranheim for rundt to uker siden. Trønderen har imidlertid to år igjen av kontrakten med den ferske eliteserieklubben og kan derfor bli for dyr for TIL.

Kjenner til henvendelsen

En som kan bli billigere å signere er Johan Lædre Bjørdal (31). Kontrakten hans med Rosenborg gikk ut etter sist sesong. Nordlys omtalte TILs interesse for Bjørdal forrige helg.

– Jeg har som uttalt prinsipp at jeg ikke kommenterer spillere som vi ikke har her. Men de to spillerne du nevner er interessante spillere, både Eggen Rismark og Lædre Bjørdal, sier TIL-sportssjef Svein-Morten Johansen til iTromsø.

Eggen Rismark kjenner selv til interessen fra Tromsø.

– Det eneste jeg har fått med meg er at Tromsø har henvendt seg til Ranheim. Etter det har jeg ikke hørt noe mer, sier Ranheim-stopperen til iTromsø.

Trønderen er for øvrig tidligere lagkamerat med Gjermund Åsen. De to har snakket sammen om Tromsø.

– Han har jo nevnt Tromsø og at det var interessant med den nye treneren og at han har tro på prosjektet, sier 26-åringen, som forholder seg til at han er Ranheim-spiller.

Han gleder seg til å ta fatt på den første sesongen i Eliteserien.

– Det blir kjempestas. Veldig artig, sier Christian Eggen Rismark.

Lædre Bjørdal har ikke besvart iTromsøs henvendelser, men hans agent Tore Pedersen har følgende SMS-kommentar til iTromsø:

– Det er bra med interesse rundt ham. Utover det har jeg ingen flere kommentarer.

– Økende Lehne Olsen-interesse

For øvrig kan det være spillere på vei ut av TIL også. Det har lenge vært kjent at Thomas Lehne Olsen ønsker seg til en klubb sørpå. Lillestrøm og Sarpsborg 08 skal ha lagt inn bud på spissen, men fått dem avvist.

Nå tyder det meste på at det er sendt et nytt bud til Alfheim.

Etter det iTromsø kjenner til ønsker TIL to millioner kroner for spissen. Prislapp vil Svein-Morten Johansen overhodet ikke kommentere.

– Det jeg kan si at interessen er økende. Det er litt aktivitet, men utover det kan jeg ikke si noe mer om hvem, hvordan eller hva, uttaler Johansen.

Det er også ventet endelige avklaringer rundt Christian Landu-Landu og Hans Norbye i løpet av de nærmeste dagene. Duoens kontrakter gikk ut 31. desember.

– Vi har hatt dialog, men jeg kan ikke si noe mer enn det, sier Johansen.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

fotball