TIL-damene gikk på overraskende tap: – Sesongens dårligste kamp

Gikk på ubeleilig tap mot bunnlaget Tverrelvdalen. Nå åpner det seg i teten.

TIL-trener Berit Kjeldsberg måtte se sitt TIL-lag gå på et overraskende hjemmetap mot Tverrelvdalen.  Foto: Lars Elvevold

fotball

TIL – Tverrelvdalen 0–1

TIL var ubeseiret og toppet tabellen foran hjemmekampen mot Tverrelvdalen. Bortelaget på sin side lå nest med kun tre poeng og fire scorede mål. Alt lå dermed til rette for at TIL-damene kunne øke ledelsen på toppen av tabellen. Slik skulle det ikke gå.

TIL styrte det meste av førsteomgangen, men kom ikke nærmere enn Martine Brustad sin heading i stanga. Tverrelvdalen på sin side forsvarte seg dypt i banen og spilte tøft, tidvis på grensen til det ufine.

Slapp inn på kontring

Andre omgang fortsatt i samme spor. TIL hadde banespillet, men slet med å produsere målsjanser. Da gikk det som det ofte går, og Tverrelvdalen kunne kontre inn 1–0 på en av sine sjeldne visitter. TIL klarte aldri true bortelaget mot slutten, og gikk dermed på sesongens første tap.

TIL-trener Berit Kjeldsberg var ikke fornøyd med laget sitt etter kampen.

– Det er vår dårligste kamp for sesongen. Det virker som vi ikke orker å løpe nok. Så har vi selvsagt en del sjanser i første omgang, men vi er ikke kynisk nok foran verken eget eller deres mål, sier Kjeldsberg, som mener bortelaget spilte i tøffeste laget.

– Det forteller litt når to av våre tøffeste jenter måtte forlate banen med skader, sier TIL-treneren.

Mistet kamp på grunn av ferie

TIL manglet flere sentrale spillere til kampen, flere på grunn av ferie. Kjeldsberg var ikke veldig fornøyd med det.

– Spillerne vet jo om terminlisten tidlig, sier Kjeldsberg.

Er du litt irritert over at de ikke prioriterer fotballen høyere?

– Ja, jeg er egentlig det, avslutter Berit Kjeldsberg.

TILs tap betyr at Porsanger nå ligger kun to poeng bak. TUIL kan med seier i sin neste kamp også ligge kun to poeng bak TIL-damene. Alt ligger altså til rette for en spennende høst i kampen om opprykk til 1. divisjon.

Utforsk tema:

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

fotball