TIL får millionhjelp for å hente Ulrik

Hvis han selv vil, blir Ulrik Yttergård Jenssen (20) TIL-spiller i neste uke.

Ulrik Yttergård Jenssen kan havne i TIL. 

fotball

ALFHEIM: Etter det iTromsø erfarer har TIL nå mulighet til å skrive en avtale med Ulrik Yttergård Jenssen. Det bekrefter TILs administrerende direktør Stig Arne Engen til iTromsø.

Det som TIL ofte før har kalt «gode venner» skal ha sagt «ja, dette blir vi med på».

– Vi har fått hjelp av TIL-venner til denne casen, sier Engen til iTromsø.

– Passer vår filosofi

Lyon har krav på rundt to millioner kroner i utdanningskompensasjon, dersom han skulle signere for TIL.

– De som er med og hjelper med dette ønsker ikke å ha noen oppmerksomhet rundt seg selv. Vi må bare si at vi setter umåtelig pris for å få hjelp til å forsøke å få til en case som passer veldig godt til vår filosofi, sier Engen.

– Unge nordnorske spillere som kan forsterke laget?

– Helt klart, sier Engen.

Ulrik Yttergård Jenssen har trent med «Gutan» hele denne uken. Trolig tas en avgjørelse om fremtiden rimelig kjapt.

– Jeg håper det blir klart i neste uke hva jeg skal og hvor jeg skal. Og håper derfor at jeg får trene med TIL videre, i alle fall en liten stund til, sier 20-åringen.

– Det er en veldig bra spillegruppe med gode og seriøse treninger. Veldig bra og lærerikt.

Mye tyder på at det er mer aktuelt enn noen gang at Ulrik blir TIL-spiller igjen.

– Vi har jo sagt tidligere at det er en dialog, så hvor langt vi er kommet skal jeg ikke gå inn på, sier midtstopperen, som også kan spille defensiv midtbane.

Dialog med Lyon

Primært håpet han å finne seg en klubb i utlandet. Det er fortsatt aktuelt, men det internasjonale overgangsvinduet stenger 31. august.

Han er fortsatt i dialog med Lyon. En mulighet er å forlenge med den franske storklubben, for så å kanskje bli lånt ut for å få førstelagserfaring.

– Vi får se hva de sier til det, eventuelt, sier Yttergård Jenssen.

Tore Rismo har gode franskkunnskaper og bistår i dialogen.

– Det er én person som bestemmer her – og det er Ulrik. Kent (Karlsen, agent) jobber fram alternativer, så får Ulrik vurdere plusser og minuser. Jeg hjelper til med språk, oversettinger og kjenner menneskene i Lyon, sier Rismo.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

fotball