TIL forhandler med RBK om lån av to spillere - Mohn vurderer å ta regninga

Morten Ågnes Konradsen (21) og Magnus Stamnestrø (25) er etter det iTromsø kjenner til høyaktuelle for å bli TIL-spillere. Avtalen skal trolig betales av TILs rike onkel i Bergen.

TIL-AKTUELLE: Her er Magnus Stamnestrø (til venstre) og Morten Ågnes Konradsen.  Foto: Petter Rasmus og Bildbyrån Norway

fotball

Duoen eies av Rosenborg, men har slitt med spilletid. Derfor har kontakten mellom klubbene kommet i gang de siste dagene.

TIL har på sin side jaktet spillere aktivt de siste ukene etter at en rekke spillere har forsvunnet ut i vinter. Blant annet har det sentrale firkløveret Ulrik Yttergård Jenssen, Thomas Lehne Olsen, Mikael Norø Ingebrigtsen og Aron Sigurdarson forsvunnet.

Mohn-betaling?

Tidligere i uka kom også nyheten om at TIL i 2017 gikk med 7,5 millioner kroner i underskudd. Dermed har klubben måttet se til eksterne sponsorer for å spørre om penger til nye spillere.

Etter det iTromsø kjenner til skal Trond Mohn være klar for å betale hvis avtalen med Rosenborg blir noe av.

I utgangspunktet er det lån av spillerne som er aktuelt. En permanent overgang skal etter det iTromsø vet ikke være aktuelt per i dag. En mulighet som iTromsø vet er vurdert er at kun en av spillerne tar overgang.

Avtalene skal i utgangspunktet strekke seg ut sesongen.

Adresseavisen har vært i kontakt med Rosenborgs sportssjef Stig Inge Bjørnebye.

- Vi har ingen kommentar til spillerlogistikk, sier han.

Bodøværing

Morten Ågnes Konradsen (21) fra Bodø er brukt som sentral midtbanespiller og høyreback av Rosenborg. Den tidligere Glimt-spilleren kom til Rosenborg sist sommer. Han debuterte for Glimts A-lag i 2014 og er lillebror til Anders Konradsen. Hans kontrakt går ut etter 2020-sesongen.

Magnus Stamnestrø (25) er fra Kyrksæterøra og har spilt for Molde, Sogndal og Kristiansund før han kom til RBK i 2015. Han startet karrieren i KIL/Hemne, samme klubb som Vegard Forren. Trønderens avtale går ut etter denne sesongen, noe som gjør at et scenario også kan være å slippe han gratis til TIL med bakgrunn i manglende spilletid på Lerkendal.

TILs sportssjef Svein-Morten Johansen har ingenting å si om de to aktuelle spillerne til iTromsø:

– Vi kommenterer ikke spillerlogistikk før det er noe konkret, sier han.

iTromsø har vært i kontakt med Kjell Kolbeinsen, Trond Mohns samarbeidspartner i Tromsø. Han ønsker ikke å kommentere saken.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

fotball