TIL henter Ingebrigtsen hjem til Tromsø – spleiselag tar regninga

Mikael Norø Ingebrigtsen returnerer til Tromsø og TIL etter seks måneder i svenske IFK Göteborg. Bare detaljer gjenstår før overgangen er klar.

Mikael Norø Ingebrigtsen i aksjon for IFK Göteborg tidligere i sommer.  Foto: KRISTER ANDERSSON / BILDBYRÅN

fotball

Tromsøværingen var i TIL fra han var seks til 21 år. Oppvokst bare noen steinkast fra Alfheim var det naturlig at den offensive spilleren ble en av «Gutan».

I februar i år valgte IFK Göteborg å hente han for rundt 1,6 millioner kroner etter at han bare hadde et halvt år igjen på sin daværende kontrakt i TIL. Den gang dro han direkte fra TILs treningsleir i Tyrkia for å slutte seg til sine nye svenske lagkamerater som var på leir i Spania.

Men alt gikk ikke etter planen. Lite spilletid har gjort at verken klubben eller Ingebrigtsen selv har vært tilfreds med situasjonen. Derfor åpnet den svenske klubben for å selge Ingebrigtsen allerede i sommer.

Må godkjennes av forbundet

Før helga gikk hovedtrener Simo Valakari langt i å antyde overfor iTromsø at Ingebrigtsen var ønsket tilbake.

iTromsø blir fortalt av kilder sentralt i TIL at en overgang for Ingebrigtsen er nært forestående. En av tingene som gjenstår før overgangen er hundre prosent sikker er en godkjenning av fra fotballforbundet med bakgrunn i at TIL er i rød sone. I tillegg skal også en medisinsk test gjennomføres av Ingebrigtsen.

Tidligere i sommer omtalte iTromsø spleiselaget bestående av Trond Mohn, Consto, Kræmer og Harila. Og etter det iTromsø kjenner til skal disse være de som dekker kostnadene i forbindelse med overgangssum og lønn.

Trolig skal Ingebrigtsen inn på en lengre avtale i Tromsø, og det er ikke usannsynlig at den blir minst tre år.

Ingebrigtsen spilte det som vil bli hans siste IFK-kamp lørdag mot Kalmar da han kom inn som innbytter i det 89. minutt.

Kan bli spilleklar til fredag

TIL har tradisjon for å følge lokale spillere som har forlatt klubben, og så også med den nå 22 år gamle vingen. Derfor valgte klubben å gå i dialog med IFK Göteborg for å hente tilbake Ingebrigtsen allerede i sommer. Det trass i at 22-åringen har hatt kontrakt med den svenske klubben ut 2020-sesongen.

Når han blir spilleklar for TIL er uvisst, men det er ikke utenkelig at han kan være spilleklar for TIL allerede til kampen mot Sandefjord fredag kveld i Vestfold.

Ingebrigtsen hadde åtte mål på 27 kamper for TIL forrige sesong. I IFK spilte han ikke en eneste kamp fra start for et lag som ikke har prestert i henhold til forventningene i Allsvenskan.

Tidligere søndag avslørte iTromsø at TIL også har signert Onni Valakari. 18-åringen er sønn av hovedtrener Simo Valakari.