TIL henter tidligere Rosenborg-trener

Denne mannen skal jobbe i Tromsø Idrettslags utviklingsavdeling.

UTVIKLINGSAVDELING: Her er Trond Nordsteien (til venstre), Stian Ryslett, Christian Jensvold Markussen, Mikael Raimo Johnsen, Espen Pedersen og Truls Jenssen.  Foto: TIL.no

fotball

Trond Nordsteien får tittelen treneruvtikler.

– Vi har fått Trond på plass og det er vi ufattelig godt fornøyd med. Vi bare gleder oss til fortsettelsen og samtalene med han så langt har vært veldig inspirerende, sier leder for utviklingsavdelingen i TIL, Truls Jenssen til TILs hjemmeside.

Nordsteien har en imponerende trener-CV.

Han har vært spillerutvikler i RBK og dermed med på å forme utviklingen til spillere som Markus Henriksen, Mushaga Bakenga og Simen Wangberg.

Videre har han vært hovedtrener i både Ranheim og Trondheims-Ørn, assistenttrener kvinnelandslaget og fem forskjellige aldersbestemte landslag for gutter.

Trønderbataljon

Slik begrunner Nordsteien valget om å ta overgang til Tromsø IL:

– Jeg har lyst å gjøre noe annet i fotballen enn å være hovedtrener og jeg har jeg lyst å jobbe med unge trenere som vil opp og frem. Jeg ble veldig nysgjerrig da jeg snakket med Truls Jenssen første gangen, for jeg fikk innblikk i strategiplanen til TIL hvor det står at de ønsker å bygge på egenutviklede spillere og at dette hang sammen med å utvikle trenere, sier Nordsteien.

– Å få lov å jobbe i en flott klubb i et helt nytt miljø og få bruke min erfaring og kompetanse for å hjelpe nye trenere til å ta nye steg, er utrolig motiverende, legger han til.

TIL begynner nå å få en skikkelig trønderbataljon på Alfheim. I tillegg til Nordsteien har klubben altså også Gjermund Åsen, Simen Wangberg og Mushaga Bakenga i spillerstallen.

Ekstern finansiering

Spillerutviklere har toppklubbene hatt i mange år, men Nordsteien er altså trenerutvikler i TIL.

– Dette er det første året man innfører en slik stilling i Norge, og vi er blant de første klubbene som ansetter en trenerutvikler, sier Jenssen.

TIL får mest sannsynlig eksterne midler til stillingen.

Finansieringen kommer utenfra.

– Det har skjedd gjennom midler fra Norsk Toppfotball, for vi regner med at vi får tre stjerner i akademiklassifiseringen og da får vi dekket inn denne stillingen, sier Truls Jenssen.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

fotball