TIL-legende blir Høgmo-assistent: - Målet er å komme til Eliteserien

Bjørn «Bummen» Johansen er ansatt som Per-Mathias Høgmos høyre hånd i Fredrikstad. De vil sterkt vurdere å hente nordnorske spillere.

KLAR: Bjørn «Bummen» Johansen blir Fredrikstad-trener.  Foto: Øyvind Sivertsen

fotball

Johansen går dermed fra trenerjobben på Finnsnes som rykket ned til 3.-divisjon, noe Nordlys omtalte først.

Fredrikstad satser stort etter nedrykket fra 1.-divisjon og med ansettelsen av Høgmo og Johansen har de et helnordnorsk trenerteam.

– Det er godt at alt er på plass, sier Bjørn «Bummen» Johansen til iTromsø.

«Bummen» er en av de store klubbspillerne i TIL. Han har 405 kamper for klubben og topper dermed adelskalenderen blant «Gutan».

– Forventer krav

Nå venter et eventyr i Fredrikstad der kravene vil være store fra første dag.

– I en klubb som FFK vil det være store krav. Nå skal det mobiliseres og legges til rette for at vi skal lykkes. Om noen år skal vi være i Eliteserien, sier Johansen til iTromsø.

Han er takknemlig for at Finnsnes, der han hadde ett år igjen av kontrakten, viste forståelse når muligheten kom.

– Jeg fikk en fin avslutning der og er glade for at dette løste seg, sier «Bummen».

Dialogen med Høgmo har gått over noen uker, og Johansen ser fram til å jobbe med den tidligere landslagssjefen.

– Jeg er veldig trigget av muligheten til å jobbe med Per. Det har vært andre muligheter, men med all respekt for de er det denne utfordringen jeg hadde mest lyst til, sier Johansen.

Vurderer nordnorske spillere

iTromsø omtalte i forrige uke Fredrikstad interesse for TUILs Steffen Skogvang Pedersen. Og «Bummen» legger ikke skjul på at duoen vil se til nord når stallen skal settes.

– Både jeg og Per har god oversikt over spillere i nord. Vi skal sette oss ned å se på spillere, og er det noen vi kjenner til fra før som er aktuelle vil vi selvsagt vurdere det, sier Johansen til iTromsø.

Han flytter i første omgang ned alene, men satser på å få familien etter til sommeren.

– Jeg har flyttet fra Tromsø før og kommet tilbake med gode opplevelser. Jeg er jo veldig glad i byen. Yrket jeg har valgt gjør at slikt kan skje, sier Johansen.

Hvis FFK rykker opp kan de på veien opp til Eliteserien møte både TUIL og TIL.

– Det hadde vært morsomt å komme tilbake til Alfheim med Fredrikstad. Men jeg håper det blir i Eliteserien og ikke noe før det, sier «Bummen».

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

fotball