TIL-profilen om manglende tillit: – Får jeg virkelig sjansen her?

Aron Sigurdarson er forberedt på å ta drastiske grep for å oppnå drømmen om VM-spill til sommeren.

Aron Sigurdarson på fredagens internkamp på Alfheim. Her i duell med prøvespiller Steffen Skogvang Pedersen.  Foto: Ronald Johansen / iTromsø

fotball

Sigurdarson har slitt med begrenset spilletid etter at Simo Valakari i juli overtok som hovedtrener. Bare to seriekamper av 12 mulige har endt med startplass for islendingen som i vår var den kanskje mest sentrale offensive spilleren i klubben. Siden 10. september har han bare totalt 73 minutter spilletid.

Den gode perioden han hadde for TIL i vinter og vår gjorde at han var på vei til å bli et fast innslag i den islandske landslagstroppen. Totalt har han fem kamper med to mål der.

Etter fredagens internkamp på Alfheim kampen ble han intervjuet sittende på en stol med den hvite betongveggen som bakgrunn. På alle måter langt unna både VM i Russland og landslagsspill for Island.

Usikker på TIL-sjanse

Mesterskapet Sigurdarson så desperat vil delta i er bare sju måneder unna, og tiden går fort. Og han erkjenner at han er usikker på om veien til VM går via spill i TIL.

– Får jeg virkelig sjansen her, spør Sigurdarson før han svarer på sitt eget spørsmål.

– Jeg vet ikke det, og derfor må jeg virkelig vurdere hva slags muligheter som er der etter sesongen. Jeg må åpenbart snakke med styret og treneren her. Neste sesong er veldig viktig for meg, og opplevelsen av å dra til VM med Island kan være noe jeg bare opplever en gang i livet, slår han fast.

Hvis han blir værende tror Sigurdarson vårsesongen i Eliteserien som starter 11. mars vil være nok tid til å overbevise landslagsledelsen om at han er verdig en plass i VM-troppen.

– Jeg spilte på landslaget da jeg var god nok for stallen tidligere i år, og vet jeg er god nok til å være der. Det er bare frustrerende at jeg ikke har spilt mer i høst. Jeg er 100 prosent sikker på at vårsesongen er tid til å lykkes, sier islendingen.

Mål og assist

Sammen med El Hadji Mour Samb var Sigurdarson den mest framtredende spilleren i en internkampen. Førstnevnte scoret to, og Sigurdarson sto for det siste, pluss en målgivende til Mour Samb som også har fått lite tillit.

Resultatet ble 3–0 til det blåkledde laget duoen spilte på. En liten opptur for TILs ambisiøse ving.

– Jeg spilte en brukbar kamp, og holder meg i god form selv om jeg ikke spiller. Kampformen er derimot rusten, sier Sigurdarson.

Målet hans var det i en ellers kjedelig kamp klasse over. Alene med keeper lobbet han over og ballen rullet sikkert inn i nettet.

– Alle vil bevise noe i slike kamper, og selv om tempoet er tregt vil alle bevise noe, sier Sigurdarson, som har en kontrakt som går ut etter neste sesong. Derfor vil den siste muligheten for å få en god sum penger være i januarvinduet.

– Både Aron og Mour Samb har vært gode på trening, og denne kampen var slikt sett et bra budskap inn til meg. Jeg er glad for det, og fotballen er slik at når man har muligheten må den gripes. I dag tok de den, så dette betyr noe, slår hovedtrener Simo Valakari fast.

Betyr dette at de er nærmere å starte en av de siste to kampene?

– De gjorde seg ikke bort, og men får oss som trenere til å tenke at de er klare til å spille. Noe som er det eneste de kan gjøre. De legger et press på oss, slår Valakari fast.

Fikk prøve seg

I oppgjøret fikk prøvespillerne Steffen Skogvang Pedersen fra TUIL og Andreas Løvland fra Finnsnes muligheten.

– Løvland er en god midtbanespiller. Vi har også fulgt Pedersen i TUIL gjennom sesongen. Det skal sies at det ikke er enkelt å komme inn slik, men de har noe med seg, sier Valakari om duoen.

Andreas Løvland og Steffen Skogvang Pedersen i TIL-drakt fredag.  Foto: Ronald Johansen / iTromsø

Han vil ikke gå noe lenger i å si hvor interessante de faktisk er, men poengterer at også flere andre lokale er aktuelle.

– Dette var det første steget, så får vi se hvordan det går. Det at de kommer hit sier Valakari.

Også USA-spiller Mikkel Diskerud var på besøk i byen og spilte som defensiv midtbane for det samme laget som Sigurdarson og Mour Samb.

Mikkel «Mix» Diskerud (i blått) i duell med Christian Landu-landu og Gjermund Åsen.  Foto: Ronald Johansen / iTromsø

– Jeg likte å se han, og han sjarmerte meg faktisk. Men jeg aner ikke hva som er kontraktssituasjonen hans, sier Valakari.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

fotball