TIL skal betale tilbake millioner for Ulrik-hjelp

TIL tjener halvannen million kroner på overgangen til Ulrik Yttergård Jenssen etter å ha betalt eksterne investorer tilbake det de lånte da han kom i 2016. Men klubben kommer fortsatt til å gå med betydelig underskudd i 2017.

UNDERSKUDD: Stig-Arne Engen varsler at salget av Ulrik Yttergård Jenssen ikke snur de røde tallene for klubben.  Foto: Ronald Johansen / iTromsø

fotball

iTromsø avslørte onsdag at Ulrik Yttergård Jenssen var solgt fra TIL og Tromsø til fordel for danske Nordsjælland. Det skjer halvannet år etter at midtstopperen kom tilbake til klubben etter å ha vært i franske Lyon.

Overgangen ble fredag formiddag offisielt bekreftet av TILs sportssjef Svein-Morten Johansen samt Nordsjællands Twitter-konto.

Sportssjefen bekrefter også at TIL har sikret seg videresalgsprosent hvis Yttergård Jenssen blir solgt fra Nordsjælland.

Ulrik Yttergård Jenssen forlater TIL for andre gang.  Foto: Bertinussen, Rune Stoltz / NTB scanpix

Salgssummen på cirka 3,5 millioner er kjærkomment tilskudd for en økonomi som er utfordrende.

– Vi har vært i en krevende, men håndterbar økonomisk situasjon og vi kommer til å gå med et vesentlig underskudd i 2017, sier administrerende direktør i TIL, Stig-Arne Engen til iTromsø.

– Selv med Ulrik-salget på 3,5 millioner?

– Vi går med et vesentlig underskudd selv med det salget, svarer Engen.

Betaler tilbake

TIL hadde betydelig hjelp på beløpet på to millioner kroner for utdanningskompensasjon til Lyon, da han ble hentet hjem til Tromsø i august 2016.

Det beløpet skal nå betales tilbake.

– Vi hadde en finansiering på Ulrik som skal tilbakebetales. Vi trengte ekstern hjelp for å realisere det kjøpet. Utover egenfinanseringen vår, skal vi betale tilbake resten.

– Så to millioner kroner av overgangssummen dere nå får går rett ut igjen til tilbakebetaling?

– Jeg kommenterer ikke tallstørrelser, sier Engen.

Men etter det iTromsø kjenner til var den økonomiske hjelpen TIL fikk til salget så godt som alt av de to millionene i overgangssum i august 2016.

Det betyr at TIL sitter igjen med cirka halvannen million kroner, men selv ikke det vil hjelpe klubben til å gå i null etter et år med publikumssvikt samt ekstraordinære utgifter til avsettelsen av Bård Flovik og ansettelsen av Simo Valakari.

Får februar-svar

Engen varsler at det i februar på årsmøtet vil komme fram hvor stort underskudd TIL går med i 2017.

– Vi kommer til å legge fram tallene da, og det blir et minus, som jeg har sagt tidligere, sier Engen.

Utforsk tema:

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

fotball