TIL-spiller om NFF-tabben: – Jeg ble sjokkert

Ulrik Yttergård Jenssen (21) sier det er surt at Norge ikke får de tre poengene mot Kosovo.

FORGJEVES: Her feirer Ulrik Yttergård Jenssen og resten av lagkameratene etter Morten Thorsbys scoring i U21-kampen på mandag mot Kosovo. To dager senere kom nyheten om at seieren strykes.   Foto: Terje Pedersen/NTB scanpix

fotball

På mandag knuste U21-landslaget Kosovo 5–0 på Marienlyst. Denne seieren blir neppe tellende grunnet en flau tabbe fra Norges Fotballforbund.

Celtics Kristoffer Ajer - som startet oppgjøret - skulle egentlig aldri ha spilt kampen mot Kosovo. Dette på grunn av at han var suspendert etter to gule kort i en G19-landslagskamp mot Spania i mars.

– Det er klart at det er surt. Jeg må innrømme at jeg ble sjokkert da jeg fikk høre det, sier TIL-talentet Ulrik Yttergård Jenssen, som spilte hele kampen mot Kosovo og lenge vært en fast brikke i U21-landslaget.

– Svært lei oss

Hvordan denne tabben kunne skje, forklarer NFF på denne måten:

– Vi er svært lei oss for det som har skjedd. En slik administrativ glipp skal ikke forekomme. Dette er en alvorlig svikt i våre rutiner. Vi vil finne ut hvordan dette kunne skje og ikke minst gjøre nødvendige endringer for å hindre at dette kan skje igjen. Vi beklager på det sterkeste overfor U21-gutta som leverte på banen og sørget for det som burde vært en pangåpning på EM-kvaliken, sier direktør i sportsavdelingen i NFF, Alf Hansen.

– Vi må bare vinne resten

Ulrik Yttergård Jenssen er likevel optimistisk med tanke på at Norge kan gå videre, selv om seieren mot Kosovo strykes.

– Nå må vi bare slå Tyskland over to kamper og vinne resten, smiler Yttergård Jenssen.

– Vi har en bra generasjon med spillere, og det er absolutt mulig selv om veien blir litt vanskeligere nå, sier 21-åringen.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

fotball