TIL-spiller om den nye treneren: - Vi må ikke tro at han kommer inn og berger oss som Jesus eller Moses

Gjermund Åsen advarer dem som måtte tro at Simo Valakaris ankomst alene skal holde TIL unna nedrykk

Gjermund Åsen i aksjon mot Sandefjord.  Foto: Grøtt, Vegard Wivestad / NTB scanpix

fotball

SANDEFJORD - TROMSØ 3–0

SANDEFJORD (iTromsø): TILs midtbanespiller spilte hele kampen da TIL tapte 0–3 mot Sandefjord i Eliteserien søndag kveld. Det gjør at TIL fortsatt er nest sist på tabellen når de går inn i den tre uker lange fotballferien.

Enda verre ble det av at Viking som ligger sist nå bare er ett poeng bak etter 2–0-seieren borte mot Odd. Skrekkstarten TIL fikk mot Sandefjord med mål i mot etter bare 57 sekunder er i hvert fall ikke godt nok. Bare fem minutter senere scoret Sandefjord sitt andre.

Nedrykksstrid for tredje året

Åsen, som skal på 80-årsdagen til bestefaren i Spania i ferien, legger ikke skjul på at han er mildt sagt irritert etter tapet.

– Du føler ikke kampen egentlig har startet engang før vi har to mål i sekken. Enn om det kunne vært oss en gang som fikk en slik start. De sier slikt er typisk lag i motbakke, men vi må gjøre noe med dette. Slik kan vi ikke ha det. Ikke mange lag kan snu 0–2 etter bare fem minutter til seier. Vi må ta en samling i bunn og samle oss, sier Åsen stående i pressesonen i Sandefjord etter nok et tap for TIL.

Trønderen kom til TIL og Tromsø for 2015-sesongen. Både da og i 2016 opplevde han nedrykksstrid med klubben. Det er i ferd med å gjenta seg for tredje året på rad.

– Jeg tenkte at var det ikke i år vi skulle se oppover på tabellen og spille en høst med bare å ha noe å vinne. I stedet står vi med ryggen mot veggen og kjemper med nebb og klær for de poengene man skal ha. Nå er vi der vi er, og det må vi innse. Vi fortjener ikke mer etter 16 omganger, sier Åsen.

– Vi har ikke vært god nok i boksen begge veier. Slipper inn for enkle mål og scorer ikke på sjansene vi får, fastslår trønderen.

Spent på Valakari

Han sier det blir spennende å se hva nytreneren Simo Valakari har å tilføre laget, men er tydelig på at spillerne også må ta sitt ansvar.

Tromsøs nye trener Simo Valakari følger med fra tribunen mot Sandefjord.  Foto: Grøtt, Vegard Wivestad / NTB scanpix

– Det er ikke slik at han kommer inn og er Jesus eller Moses og bare fører oss opp til sikker plass. Her må alle med draktnummer mellom 1 og 28 gå i seg selv i ferien og komme tilbake og koste av seg vårsesongen, sier Åsen som fikk et godt inntrykk av treneren som så kampen fra tribunen i Sandefjord.

– Vi har bare møtt han i 10 minutter tidligere i uka, og han forsøkte å trykke på noen knapper om at vi måtte gjøre alt sammen. En energisk og offensiv type, sier Åsen.

Gjennom vinteren og våren har det vært spekulert mye i framtiden til Åsen, som er på utgående kontrakt.

– Akkurat nå er jeg Tromsø-spiller ut året, og det er det jeg forholder meg til, sier trønderen før han haster ut i spillerbussen.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

fotball