TIL-spillerne roser ny formasjon som ga sjeldent bortepoeng

TIL-spillerne vil fortsette i 3–4–3 og håper og tror det kan være med å berge plassen for tabelljumboen.

SOLID: Simen Wangberg (til venstre) og TIL holdt nullen for første gang på fire måneder.  Foto: Bendiksby, Terje / NTB scanpix

fotball
Vålerenga-TIL 0–0

Mål:

Sjanser: 2–2

Cornere: 7–4

Gult kort: Christian Landu-Landu, TIL.

Dommer: Tom Harald Hagen, Grue IL.

Tilskuere: 10.149

Flere av spillerne var godt fornøyd med 0–0 borte mot Vålerenga, selv om det bare holdt til ett poeng og fortsatt sisteplass på tabellen.

– Det var deilig det. En solid defensiv kamp som gjorde godt for selvtilliten. Nå handler det om å fortsette med den gode defensive jobben, så kommer målene etter hvert, sier Ulrik Yttergård Jenssen, som er klokkeklar på en ting, selv om TIL er sist på tabellen.

– Vi kommer aldri til å gi opp, sier han.

– Fin stigning

Kaptein Simen Wangberg hadde en av sine bedre kamper på lenge og synes naturlig nok det var godt å gå av banen med en sjelden «smultring».

– En solid defensiv og bra bortekamp. Vi skulle gjerne hatt tre poeng, men ut ifra sjansestatistikken var det kanskje greit. Det er ikke mange lag som får poeng borte mot Vålerenga, sier Wangberg.

At laget endelig holdt nullen, for første gang siden 9. april i år, gjorde godt.

– Vi har ventet på denne. Jeg synes vi har hatt en fin stigning i prestasjonene de siste kampene, men litt marginer og udyktighet gjør at vi kun har fått ett poeng, sier TIL-kapteinen.

Stortrives i ny formasjon

Yttergård Jenssen stortrives i sin ny rolle som venstre stopper i 3–4–3.

– En rolle som kler meg veldig godt. Jeg får være litt back, midtbane og stopper, og så er det så mange valgmuligheter. Det er en formasjon som passer spillerne vi har veldig godt, så nå må vi bare sørge for at trepoengerne begynner å komme, for selv om ett poeng her er bra, er det ikke nok i lengden, sier Yttergård Jenssen.

– Vi har mange spillere som passer i rollene til denne formasjonen, og jeg synes vi har kommet langt med at vi kun har øvd på det i vel en uke. Vi har god framgang, men skaper kanskje ikke nok store sjanser. Men jeg tror det kommer med defensiv trygghet, og når vi klarer å styre tempoet mer i kampene, sier Wangberg.

Også TIL-spiss Thomas Lehne Olsen, roser forsvarsspillet.

– Det var trygt og godt, så de tre bak der, må jeg bare rose, de gjorde en kjempekamp. Nå fikk vi poeng på en vanskelig gressbane etter en tung kamp på Åråsen i sist uke, som også var på gress, så vi er fornøyd med poeng, selv om det ikke er godt nok i det lange løp, sier Lehne Olsen, som fortviler over misbrukt sjanse.

– Jeg hadde headingen, og så hadde vi noen få andre, men vi må klare å skape litt flere sjanser, sier TIL-spissen.

Utforsk tema:

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

fotball