TIL tester to russere i Tyrkia

Midtstopper og ving fra Arsenal Tula skal trene med «Gutan» i Tyrkia.

RUSSISK VING: Yaroslav Ivakin skal prøvespille for TIL.  Foto: Instagram/Yaroslav Ivakin/Arsenal Tula

fotball

Artem Sokol (21) er midtstopper og har spilt for det russiske U19-landslaget. Ifølge Transfermarkt er han 180 centimeter høy.

Yaroslav Ivakin (20) er høyrekant og 173 centimeter høy.

Begge to kommer fra den russiske eliteserieklubben Arsenal Tula - klubben som TILs tidligere keepertrener Sergei Krashchenko nylig signerte for.

– De skal trene med oss fra onsdag. Det er unge spillere fra Arsenal Tula, klubben Sergei (Kraschenko) jobber for. De var der nede samtidig for oss og blir med oss et par dager, så får vi se, sier TIL-trener Simo Valakari til iTromsø.

Samtlige av TILs treningskamper i Tyrkia fra både G17, G19 og A-laget, kan du se på itromso.no.

– Ingenting konkret

Ifølge Valakari er det et veldig åpent prøvespill for de to.

– Det er gjennom Otto (Fredriksen) og Sergeis kontakt i Russland. Vi får et par spillere på trening før akademiet kommer ned, og det er en veldig åpen greier og ingenting konkret. Vi får sett de litt med oss, så tar vi ting derfra, sier Valakari.

Sportssjef Svein-Morten Johansen bekrefter prøvespillet på de to russerne.

– Det er Lars Petter (Andressen) og Simo (Valakari) som har fått det til gjennom Otto (Fredrikson) og Sergei (Kraschenko). Jeg har ikke sett spillerne, sier Johansen.

Som mener det skal mye til om de får kontrakt med «Gutan».

– Arsenal Tula var her samtidig som oss, men det skal mye til for at vi treffer og det sier «pang». Da skal de være veldig gode. Men det er ikke noen særlig kostander knyttet til det, og det er interessant å se nye spillere inn i gruppa, sier Johansen.

Tror Åsen reiser

Det har også vært mye usikekrhet knyttet til om Gjermund Åsen reiser eller ikke, på grunn av tilbudene fra Rosenborg, Molde og Brann.

– Jeg forventer at han reiser med oss, men prosessen der er pågående, så du må nesten snakke med Svein-Morten (Johansen) for siste nytt, sier Valakari.

– Det er ingenting nytt. Det ser ut som han reiser, sier Johansen.

– Kan det hende han ikke drar og blir solgt før avreise?

– Det kan jeg ikke svare på, sier Johansen.

Jostein Gundersen blir ikke med til Tyrkia, mens Runar Espejord reiser. Målet er at sistnevnte skal kunne være med på balløkter i løpet av treningsoppholdet.