TIL-trener om boikott av TV 2-program: – Legger ikke skjul på at jeg synes det er spesielt

Bård Flovik vil i tråd med TILs linje forholde seg lojalt til boikotten av TV 2-sending, men stiller seg undrende til grepet.

– SPESIELT: TIL-trener Bård Flovik omtaler boikotten av TV 2s sending FotballXtra som «spesiell».  Foto: Teigen, Trond Reidar / NTB scanpix

fotball

Norsk Toppfotball sendte onsdag ut en instruks til lagene i Eliteserien om ikke å stille opp i TV 2s FotballXtra.

Til VG bekrefter TIL-direktør Stig Arne Engen at TIL vil følge «ordren» fra NTF.

– Jeg er en arbeidstaker av TIL og stiller meg selvfølgelig bak arbeidsgiveren, kommenterte hovedtrener Bård Flovik etter dagens TIL-trening, før han fortsetter:

– Jeg har ikke lyst til å kommentere moralen i det. Jeg forholder meg til det, men legger ikke skjul på at det er litt spesielt. Utover det er det vanskelig for meg å si mer, sier TIL-treneren.

– Forholder oss til rådene

– Norsk toppfotball er den interesseorganisasjonen som vi er en del av. Det er en organisasjon som skal ivareta alle toppklubbenes interesser, så det forholder vi oss til, sier Stig Arne Engen innledningsvis til iTromsø om boikotten.

– Har du noen presseetiske betenkeligheter med en medieboikott på bakgrunn av en konflikt rundt rettighet til tv-bilder?

– Vi ser frem til at det blir en avklaring rundt dette, det er en uenighet som nå blir avklart rettslig. Så får vi forholde oss til det.

– Er det behov for en boikott før dette prøves rettslig?

– Vi forholder oss til rådene vi får fra Norsk Toppfotball, sier Stig-Arne Engen.

Avventer i Brann

VG har vært i kontakt med en rekke av eliteserieklubbene, og ikke alle kjører samme linje som TIL.

I Bergen velger Brann å avvente situasjonen.

– Vi har ikke instruert noen om å takke nei til forespørsler fra TV 2, men er kjent med konflikten som pågår angående TV-rettighetene og vil nok velge å søke råd fra sentralt hold dersom en av våre blir invitert til deres sending, uttaler daglig leder Vibeke Johannesen i Brann til VG.

Haugesunds beslutning om å følge instruksen fra NTF fører til at Jostein Grindhaug – leder for A-laget – ikke deltar i helgens FotballXtra.

– Det er FKH selv som bestemmer hva vi stiller opp på, men i utgangspunktet er vi lojale overfor Norsk Toppfotball som ber oss om ikke å stille med representanter i FotballXtra på TV 2. Det er en oppfordring vi heller ikke har store problemer med å være lojale overfor, sier mediesjef Runar Nordvik i FK Haugesund til Radio 102.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

fotball