TIL-treneren har bestemt hvilken rolle Bakenga får mot Aalesund

Mushaga Bakenga (25) starter mot Aalesund. Russiske Shamil Gasanov (24) ble ikke spilleklar.

STARTER: Mushaga Bakenga får tillit fra start imorgen.  Foto: Tobias Stein Eilertsen

fotball

TIL hadde i dag sin siste trening før den viktige kampen mot Aalesund søndag.

På topp i den nye 3–4–3-formasjonen ble nyeervervelsen Mushaga Bakenga drillet på topp.

– Det er jo en tillitserklæring, så får vi se når han tar ut laget i morgen, sier Mushaga Bakenga til iTromsø.

Sigurdarson ut

På lørdagens formasjonstrening drillet TIL følgende ellever: Gudmund Kongshavn - Magnar Ødegaard, Simen Wangberg, Ulrik Yttergård Jenssen - Hans Norbye, Morten Gamst Pedersen, Christian Landu-Landu, Lasse Nilsen - Gjermund Åsen, Mushaga Bakenga, Thomas Lehne Olsen.

Det betyr at Bakenga erstatter Aron Sigurdarson, mens Lehne Olsen flyttes ut på kanten.

– Jeg tar veldig sjeldent ut en 11'er dagen før kamp. Jeg liker å ha mange muligheter. Det fine er at vi har mange strenger å spille på og alle spillerne virker veldig fokuserte, sier trener Simo Valakari.

Alle spillerne i A-troppen skal møte på spillermøtet klokken 14 imorgen, der de får et endelig laguttak. Russiske Sjamil Gasanov ble ike spilleklar i tide.

– Han blir klar senest i neste uke, vil jeg tro, sier Valakari.

INSTRUKSJONER: Simo Valakari hadde en lang og god prat med Mushaga Bakenga mot slutten av lørdagens økt.  Foto: Tobias Stein Eilertsen

Bakenga hadde sin første kamptrening med Gutan i dag, dagen før kamp.

– «Mush» er en veldig smart spiller som har spilt for et godt lag og i mange kamper. Det er så klart et nytt miljø og spillestil og han har ikke spilt så mye i år, men han virker veldig klar, sier Valakari.

– Må bli kunstgressvant

Bakenga håper han holder samtlige 90 minutter i den viktige kampen.

– Hvis jeg holder 60 minutter er det Gjermund (Åsen) sin skyld. Han må løpe for meg. Holder jeg 90 minutter, betyr det at Gjermund har gjort jobben, flirer Bakenga, som trives i 3–4–3-formasjonen.

– Tallsystemet er ikke så nøye. Det handler om å utnytte spillerne våre best, og dette er en formasjon som passer meg veldig godt.

25-åringen har også glidd rett inn i spillergruppa.

– Jeg kjenner 70–80 prosent fra før, de resterende har jeg blitt kjent med de siste to dagene. Vi er mye sammen, og jeg sitter ikke kun på hotellrommet. Det er en fin gjeng, så det eneste nå er at jeg må bli vant til kunstgresset. Men nå kommer jo landslagspausen, så da skal det gå seg til, sier «Mush».

– De tøffeste kampene

Valakari er klar for utfordringen og vet han og Gutan må ha et resultat.

– Aalesund er et bra lag, hvis du lar dem spille. Det er lettere å spille mot såkalte «store lag». Det er tøffere å få resultater mot denne typen lag. Vi må være fullt fokusert i 90 minutter, spille på våre styrker og ikke la dem spille på sine premisser. Spillerne vet alvoret, de er fotballspillere og vet at resultat er alt som teller. Jeg er veldig fornøyd med fokuset på trening, men i morgen er det de 90 minuttene som har alt å si. Det er da vi må trø til, det vet spillerne, og vi har en klar plan for hvordan vi skal vinne denne kampen, sier Valakari.