TIL-treneren like før seriestart: – Det har ikke vært en god uke for laget

Bård Flovik legger ikke skjul på at TILs mange landslagsgutter har skapt utfordringer inn mot seriestart.

UPÅVIRKET: Snøvær under TIL-trening påvirker ikke TIL-trener Bård Flovik (til venstre). Men Flovik synes det er uheldig at TIL har manglet en håndfull A-lagsspillere på treningene mot serieåpningen.  Foto: Lars Eidissen

fotball

På treningen til TIL i går var det fortsatt knapt med spillere til å ta i bruk hele banen til spillsekvenser. Blant de fem spillerne som var på landslagsoppdrag inn i denne uka, var kun Jostein Gundersen, Ulrik Yttergård Jenssen og Aron Sigurdarson delvis med.

– Uken er blitt mye spill 4-mot-4 og 5-mot-5. Det har ikke blitt noen taktisk inngang. Men det har vi visst om, så vi må ta det, sier TIL-trener Bård Flovik til iTromsø.

Og sier rett ut:

– Dette er ikke noen god uke for laget. For enkeltspillere som har fått vært ute og spille landskamp, så er det sikkert bra. Men spesielt når de kommer hjem først onsdag kveld og må bruke torsdag til å komme seg etter reise, så har vi bare fredag og lørdag til å forberede oss til kamp.

Spisstrøbbel

På spissplass er Runar Espejord usikker etter skaden han pådro seg i U21-landskampen mot Nederland forrige fredag, mens de andre alternativene Slobodan Vuk og Thomas Lehne Olsen ikke deltok på spillsekvensen i går.

– Dem avlaster vi. Det har vært mye snø og belastning. Vi har valgt ut fra totalbelastning å gjøre det annerledes. Det har med å preppe dem best mulig til helga, beroliger TIL-treneren.

I tillegg har TIL-treneren usikkerhetsmoment rundt klubbens tre nye spillere El Hadj Mour Samb, Mehdi Dioury og Patrick Kpozo, som alle må få på plass arbeidstillatelse før de kan spille for TIL.

– Sannsynligheten for at de tre blir spilleklar er liten. Det må vi bare si som det er. I utgangspunktet planlegger jeg uten dem, sier Flovik.

– Har klare planer

I vinter har TIL-treneren skiftet mye på laget i treningskampene. I generalprøven mot Bodø/Glimt var fem spillere som kjent uaktuelle på grunn av landskamppause.

– Vi har klare planer, og det har jeg også hatt i vinter med tanke på hvordan jeg ser for meg Brann-kampen og denne kommende uka med tre kamper, forsikrer Flovik.

Samtidig legger han til:

– Men ting forandrer seg også, hvor noen spillere er bedre enn det de har vist før og ting er ikke statisk. Vi har en klar plan på det. Det har vi.

– Flere plusser enn minuser

Jostein Gundersen kom i går tilbake på TIL-trening etter sin første samling med U21-landslaget.

– Det har vært veldig gøy. Masse nytt og god erfaring å ha med seg til Tromsø, tror jeg absolutt. Jeg fikk ganske gode tilbakemeldinger, jeg må bare gjøre det bra i klubb, så tror jeg at jeg har gode muligheter til å være med videre, sier Gundersen om erfaringen.

Han skjønner at Bård Flovik opplever siste uke før sesongstart som utfordrende for TILs del.

– Sånn sett er det kanskje ikke gunstig. Jeg tror at hvis man skulle ha valgt, så er det flere plusser enn minuser. Jeg mener absolutt at det er mest positivt at vi får den erfaringen. Ingen tvil om at vi skal dra når vi blir innkalt. At TIL har mange landslagsspillere må vi bare dyrke videre, sier Jostein Gundersen.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

fotball