TILs sportssjef: – Bakenga er en god spiller

Kan Mushaga Bakenga løse TILs spissproblemer?

SELGES: Mushaga Bakenga er på vei bort fra Rosenborg.   Foto: Mariann Dybdahl

fotball

Tirsdag ble det kjent at Mushaga Bakenga står fritt til å forlate Rosenborg.

– Vi har funnet ut at det beste for ham nå er å se seg om etter en annen klubb. Det ligger ingen dramatikk i det. Vi er fantastisk fornøyd med Mush både i gruppen og på trening, men Mush er en spiss – en meget bra spiss. Der har vi Nicklas og Matti, og da blir veien lang frem, sier Ingebrigtsen til TV 2.

RBK-treneren legger til at Rosenborg ikke kommer til å forlange «vanvittig med penger» for Bakenga.

På TIL-blokka

Flere klubber har nå 24-åringen på blokka, og etter det iTromsø kjenner til er TIL en av dem. TILs sportssjef, Svein-Morten Johansen, er på vei fra ferie, og var ikke tilgjengelig for å svare på telefon tirsdag ettermiddag. Men han svarte iTromsø på dette SMS-spørsmålet:

– Er Mushaga Bakenga interessant for Tromsø Idrettslag?

– Bakenga er en god spiller. Utover det ønsker jeg ikke å kommentere noe.

Spisstrøbbel

TIL har hatt en tøff sesong og ligger nest sist i Eliteserien. Det har vært et stort savn etter en spiss som scorer mål jevnlig. Før sesongen måtte Runar Espejord operere ankelen. Han er på vei tilbake, men fortsatt ikke i full trening.

Nyerverelsene Slobodan Vuk og Mour Samb har ikke scoret et eneste eliteseriemål.

Det er derfor naturlig at den nye TIL-treneren, Simo Valakari, vil lete etter en ny spiss. I går bekreftet Valakari at det ikke blir noen nye finske spillere på Alfheim i denne omgang. Kanskje kan en trønder være aktuell?

Mushaga Bakenga har ikke besvart iTromsøs anrop i dag.

– Jeg kan ikke snakke nå, skriver han i en SMS.

I tillegg til Rosenborg har Bakenga spilt for Club Brugge, Cercle Brugge, Esbjerg, Eintracht Braunschweig og Molde.

I Rosenborg har Bakenga denne sesongen havnet bak Nicklas Bendtner og Matthías Vilhjálmsson i spisskøen. Det har kun blitt en scoring for «Mush» på 358 minutter i årets eliteserie.

PS! TIL har hatt suksess tidligere når klubben har hentet spisser på korttidsavtaler. Mustafa «Mos» Abedellaoue ble hentet på lån i 2011 - og ble toppscorer med 17 mål. I fjor ble Sofien Moussa hentet på en ettårsavtale. Tunisierene ble en kulthelt på Alfheim, men stoppet opp på fem scoringer på 20 kamper i Eliteserien.