TUIL har bestemt seg - han blir klubbens nye trener

Jonathan Hill (48) blir ny hovedtrener i Tromsdalen.

Jonathan Hill på brakka i Tromsdalen.  Foto: Øyvind Sivertsen

fotball

Engelskmannen med fortid som assistenttrener i TIL, samt i Premier League-laget Fulham, har de siste årene vært ansatt i TUIL-akademiet.

Nå kan iTromsø fortelle at han er enig med TUIL om trenerjobben, og at han kommer til å bli presentert som Gaute Helstrups etterfølger.

Helstrup forlot tidligere i desember TUIL til fordel for divisjonskollega HamKam, og klubben har siden da vært på jakt etter en erstatter.

Et utvalg på fem stykker har jobbet jevnlig med å finne en ny sjef, og har nå falt ned på en løsning.

Senest fredag omtalte iTromsø Jan Tore Bakli og David Lundblad som den trolige neste trenerduoen i TUIL. Men på oppløpssiden har dette snudd, og avgjørelsen skal ha falt ned på Hill som fra første dag har vært en åpenbar kandidat.

Samme dag som Helstrup ble klar for HamKam la ikke Hill skjul på at han var interessert i jobben.

– God prosess

iTromsø har vært i kontakt med Hill som henviser til sportslig leder Thomas Heide for kommentar. Det samme gjør daglig leder Inge Takøy.

- Vi har hatt fra start av hatt en skikkelig god prosess med eksterne konsulenter som har hjulpet oss med intervjuer. Vi holder på med interne prosedyrer, og er i sluttfasen på en prosess, men vi skal kjøre det helt ut før vi går ut med noe, sier Thomas Heide til iTromsø på spørsmål om trenersituasjonen.

Han ønsker videre ikke å gi noe tidsaspekt på når en offentliggjøring av ny trener kommer, eller om det kan skje før jul.

Hvem som blir Hills assistent er foreløpig usikkert, men etter hva iTromsø per i dag er kjent med er verken Bakli eller Lundblad aktuelle i den rollen.

Solid CV

Jonathan Hill har en solid CV. De siste årene har han jobbet med de unge talentene i TUI. Tidligere var han Agnar Christensens assistenttrener da duoen styrte Tromsø IL i første halvdel av 2013-sesongen. Samarbeidet med TIL ble avsluttet i august samme år, og noen måneder senere ble han utnevnt til førstelagstrener i Premier League-klubben Fulham under manager René Meulensteen.

Han har også vært trener i Manchester Uniteds ungdomsakademi, jobbet som teknisk fotballdirektør i Jordans fotballforbund og hatt ansvaret for Manchester Citys U14-lag.

Hill har de siste årene vært bosatt i Tromsø, der han blant annet har ansvaret for TUILs U19-lag.