Slik tok TUIL sin tredje strake seier i 1.-divisjon. Vi fulgte kampen!

TUIL vant 1–0 etter drømmescoring av Håkon Kjæve.

JUBEL: TUIL har slått Ranheim og Arendal i de to siste. Blir det mer jubel mot Florø?   Foto: DANIEL LILLEENG

fotball

TUIL 1–0 Florø (SLUTT)

90. min + 3 min: Da er det slutt! TUIL vinner sin tredje strake i 1.-divisjon!

90. min + 2 min: TUIL får nesten til en god kontring, men Abelsen får ikke tatt ned ballen. Der kunne TUIL kommet to mot én, men Florø får tak i ballen og prøver å kontre. Det går ikke. Det lukter tre poeng til TUIL!

90. min: Det er lagt til 3 minutter på TUIL Arena.

89. min: Det er så nært 2–0! Mohammed Ahamed mottar en strålende pasning fra Abelsen, og legger den inn til en helt ledig Tor-Martin Mienna. Han når ikke den, men henter den på venstrekanten. Han slår et nydelig innlegg til Kjæve. Han treffer ballen helt ok, som tvinger fram en enhåndsredning av Florø-keeperen. Det var nesten spikeren i kista.

87. min: Florø jakter utligning og får en haug med innkast. TUIL klarerer unna alle, før gjestene til slutt får en coner.

85. min: Håkon Kjæve spiller Mohammed Ahamed pent gjennom. Dessverre for TUILs del befinner «Mo» seg i offside.

83. min: Etter noen hektiske minutter der Florø presset TUIL, har hjemmelaget bedre kontroll på kampen nå.

79. min: Lasse Nilsen går av banen, mens Simon Laugsand kommer innpå.

77. min: Florø spiller seg pent gjennom og ballen blir slått lavt og knallhardt inn i feltet. Der står Fundingsrud i veien og klarerer ballen vekk fra TUIL-målet.

75. min: Tor-Martin Mienna blir byttet inn for Vegard Lysvoll.

73. min: Lars-Gunnar Johnsen gir fra seg ballen altfor enkelt og Florø kontrer. I feltet ofrer alle TUIL-spillere seg og får taklet ballen, helt til Jonas Høylo Fundingsrud må blokkere et skuddforsøk. Fundingsrud har for øvrig vært strålende i dag.

69. min: Det forsøket er ikke dårlig fra Monir Benmoussa! Skyter knallhardt og lav mot det lengste hjørnet, men ballen går like utenfor. Flasza hadde ikke kontroll på den om den hadde gått innenfor stengene.

68. min: Ai ai ai! Florø får frispark rett utenfor 16-meterstreken på høyresiden. Dette kan bli svært farlig!

65. min: TUIL styrer det aller meste og har gjort det i hele 2. omgang.

56. min: Steffen Skogvang Pedersen er jo verdens beste høyreback for øyeblikket. Får ballen på høyrekanten igjen og bestemmer seg bare for å gli forbi den ene Florø-spilleren etter den andre. Sentrer til Håvard Lysvoll som kan brenne til, men velger å gå for et slags innlegg i boksen. Den lander hos Florø-keeperen. Nå henger bortelaget i tauene og har nok med å forsvare seg.

52. min: TUIL er stinne av selvtillit nå! Ballen blir igjen spilt til Steffen Skogvang Pedersen som slår et presist innlegg langs bakken i feltet. Der venter Vegard Lysvoll som får tidenes sjanse til å doble TUILs ledelse, men setter ballen midt på keeper. Nå herjer hjemmelaget med gjestene!

50. min: FOR EN SCORING AV HÅKON KJÆVE! Håkon Kjæve får ballen og sender den videre til Steffen Skogvang Pedersen. Høyrebacken slår et bra innlegg som keeperen må bokse ballen i en høy bue. Kjæve sikler bare etter at den skal lande på høyrefoten, og venter i en halv evighet før han dundrer den kontrollert og hardt i krysset. Hjemmelaget i ledelsen!

47. min: TUILs største sjanse! Mathias Dahl Abelsen slår en corner i feltet. Den blir headet høyt i lufta, før den daler ned på hodet til Lysvoll som prøver å styre ballen i det lengste hjørnet. Den går dessverre for hjemmelagets del over målet. Nesten!

46. min: 2. omgang er i gang på TUIL Arena.

TUIL 0–0 Florø (PAUSE)

45. min: Da er det pause på TUIL Arena. Dommeren legger ikke til noe som helst, noe som kanskje er like greit. Det har vært en svært sjansefattig kamp når lagene går til garderoben. Vi håper på mer underholdning etter hvilen!

43. min: Flasza skal slå et frispark fra egen 16-meter over på andre siden. Den går til innkast. Akkurat nå er det såpass interessant i en vanvittig kjedelig fotballkamp.

41. min: TUIL får frispark på rundt 30 meter som de tar kjapt, noe som overrasker hele Florø-laget. Lasse Nilsen får dog ikke til et godt nok innlegg og den går via en Florø-spiller og til corner. Corneren blir det for øvrig ingenting farlig ut av.

40. min: Endre Kupen legger ballen i boksen, og han finner Stefan Aase i feltet. Han er dog hardt presset av Høylo Fundingsrud og får bare en liten touch på ballen. Flasza holder ballen enkelt.

35. min: Vegard Lysvoll gjør ting litt for vanskelig og prøver å hælflikke ballen til Lars-Gunnar Johnsen. Det fungerer dårlig og Florø snapper ballen på TUILs banehalvdel. Fra høyrekanten blir innlegget slått bra inn i feltet, men den eneste med rød drakt er Monir Benmoussa som prøver et brassepark. Han bommer totalt.

32. min: Florø-spiller Martin Hollevik får gult kort etter en stygg takling på Mohammed Ahamed.

30. min: Ikke lett å si hvem som styrer denne kampen. Akkurat nå er det en ren stillingskrig, der de største sjansene så langt har uteblitt.

25. min: Lars-Gunnar Johnsen lager et nytt frispark i farlig posisjon, denne gang midt foran mål fra rundt 25 meter. Monir Benmoussa tester frisparkfoten. Forsøket går like over målet til Flasza.

19. min: Der er TUIL nær scoring på motsatt side! Håkon Kjæve er sterk når han vinner ballen høyt i banen. Vegard Lysvoll fosser mot Florøs mål, før han elegant legger den igjen til tvillingbror Håvard Lysvoll. Han finter bort en Florø-spiller før han brenner til fra 20 meter, men forsøket er upresist og den går noen meter utenfor.

17. min: Der er Florø svært nær 1–0! Florø med corner og den blir slått inn. Benmoussa stiger til værs og får hodet på ballen. Heldigvis for TUIL går den et par meter utenfor.

14. min: Mathias Dahl Abelsen bestemmer seg for å drible bort halve Florø, og blir holdt igjen av hver eneste spiller. Får til slutt frispark, men er forbannet på at ingen av de fikk gult kort. Forståelig nok.

11. min: Håkon Kjæve dunker ballen i 100 kilometer i timen rett i brystkassa på Mohammed Ahamed. Ikke akkurat en kompispasning fra Kjæve der.

9. min: Mathias Dahl Abelsen slår ballen høyt i banen i retning Vegard Lysvoll, som får ballen etter at en Florø-spiller bommer på kula. Lysvoll spiller fri Lasse Nilsen, som legger den inn flatt til Mohammed Ahamed. Han prøver et skudd fra rundt 10 meter, men det blir blokkert og Florø får kontroll.

6. min: Lars-Gunnar Johnsen lager frispark på kanten av 16-meteren. Florø prøver å ta det frisparket kjapt, men blir stoppet av dommeren. Frisparket tas derimot på nytt. Det blir det ingenting ut av etter en svak heading. Utspill til Flasza og TUIL.

3. min: Håkon Kjæve blir taklet i feltet og alle på stadion roper på straffe. Dommeren er ikke enig og kampen fortsetter. Vanskelig å si om det var en riktig avgjørelse av dommeren, men dømt er dømt og det står fremdeles 0–0 på TUIL Arena.

1. min: Hektisk åpningsminutt på TUIL Arena! Florø spiller seg fint gjennom, men ingen av Florø-spillerne får avsluttet og TUIL får etter hvert kontroll på ballen.

1. min: Rundt ti sekunder er gått når TUIL skaper den første muligheten. Mohammed Ahamed stusser den ned til Lysvoll, som ikke får kontroll på ballen og den ender til slutt i klypene hos Frenderup.

1. min: Da er kampen i gang!

Da har lagene entret matta i strålende vær på TUIL Arena. Ikke så aller verst oppmøte og det er rundt 200 tilskuere som har møtt opp til kamp.

Følg kampen live her fra klokka 18.00.

Lagoppstilling (TUIL): Grezgorz Flasza - Steffen Skogvang Pedersen, Anders Karlsen, Jonas Høylo Fundingsrud, Lasse Nilsen - Håkon Kjæve, Lars-Gunnar Johnsen, Mathias Dahl Abelsen, Håvard Lysvoll - Mohammed Ahamed, Vegard Lysvoll

Lagoppstilling (Florø): Nicklas Frenderup - Martin Hollevik, Runar Hove, Vegar Gjermundstad, Christopher Lindquist - Luc Michael Jeggo, Stefan Aase, Peter Aase - Endre Kupen, Truls Hovland, Monir Benmoussa

På forhånd (TUIL): Etter å ha gått på et par smeller mot Fløya i cupen og Ull/Kisa, har TUIL virkelig slått tilbake i det siste. Seieren over Ranheim på TUIL Arena, der de snudde 0–2 til 3–2, var kruttsterk. 2–0-seieren over Arendal på bortebane i kampen etter var TUILs første borteseier i 1.-divisjon.

På forhånd (Florø): Florø hadde tapt fire strake kamper før de slo Sandnes/Ulf 3–1 på hjemmebane i forrige runde. De har 10 poeng og ligger på 12. plass på tabellen, og sliter dermed i bunnen.

Utforsk tema:

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

fotball