TUIL låner Vålerenga-spiller: – Det beste som kunne skjedd meg

Forsvarsspilleren Kristoffer Hay (19) kommer «hjem» til Tromsø.

Kristoffer Hay lånes ut til Tromsdalen.  Foto: vif-fotball.no

fotball

Den 19 år gamle Vålerenga-stopperen som er født i Tromsø, men flyttet fra byen som 6-åring, vender nå nesen hjemover, etter at TUIL og Vålerenga er blitt enig om en utlånsavtale for den kommende sesongen, noe Vålerenga i dag kunne melde på sine hjemmesider.

– Flott utvikling

Han fikk sitt gjennombrudd allerede som 16-åring for Hønefoss i 2015, med 14 kamper i 1.-divisjon for et Hønefoss-lag som rykket ned.

I 2016 var på treningsopphold med TIL, men endte samme sommer opp med å signere for Vålerenga.

– Kristoffer har hatt en flott utvikling det siste året, og vi er glade for at en så god mulighet som dette nå dukket opp. TUIL er en klubb med flinke folk som har jobbet godt over lang tid, og skapt en veldig god treningskultur. Vi tror det er en meget bra klubb for Kristoffer å kunne utvikle seg videre i. Vi skal følge nøye med og har troa på at vi får se han i OBOS-ligaen i løpet av året, sier sportslig leder Jørgen Ingebrigtsen til klubbens hjemmeside.

– Beste som kunne skjedd

Kristoffer Hay har allerede flyttet opp til Tromsø og trent en uke med TUIL.

– Det ser veldig bra ut, og jeg satser på å få meg en egne leilighet innen månedsskiftet. Dette er det beste som kunne skjedd for meg nå i karrieren, å spille for TUIL i 1. divisjon, sier Kristoffer Hay til iTromsø.

19-åringen som måler 194 centimeter på strømpelesten har kontrakt med Vålerenga ut sesongen.

– Nå handler alt om å spille meg til fast plass på TUIL. Det viktigste for meg nå er å spille kamper og få en god sesong med mye spilletid, så får vi se hva som skjer etter det, sier Hay.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

fotball