TUIL mistet seieren på overtid

TUIL mistet seieren med siste spark på ballen borte mot Florø.
fotball

Florø - Tromsdalen 1–1

TUIL åpnet bra borte mot Florø og fikk en tidlig mulighet til å gå opp i ledelsen da Håkon Kjæve fikk avsluttet rett på mål.

Florø kom mer med og kun en nydelig sklitakling av Tobias Vibe forhindret at lynraske Endre Kupen kom alene igjennom etter 19 minutter.

Etter det bølget kampen mye fram og tilbake, men TUIL forsvarte seg godt og fikk en stor sjanse like før hvilen da et frispark fra Jo Nymo Matland fant Mohammed Ahamed på bakerste stolpe. TUIL-kaptein Ahamed fikk et bra treff på headingen, men Florø-keeper Nicklas Frenderup fikk avverget til corner, som ble klarert.

Dermed gikk lagene målløs til pause.

Nydelig «Mo»-scoring

I 2. omgang festet Florø et grep tidlig i kampen, men TUIL forsvarte seg bra og fikk belønning i 73. minutt.

Jo Nymo Matland slo et nydelig frispark inn i feltet og der dukket måltyven Mohammed «Mo» Ahamed (32) opp mellom forsvarer og keeper og prikket ballen forbi Nicklas Frenderup og TUIL gikk opp i ledelsen.

Det så lenge ut som TUIL skulle ta sin første trepoenger siden 25. juni (2-1-seier mot Levanger, journ.anm.) og første borteseier siden 4. juni (1-2 mot Arendal, journ.anm.), men slik gikk det ikke.

«Glemte» Kupen

Håkon Kjæve og flere andre TUIL-spillere jobbet godt bakover og TUIL så ut til å stå distansen ut og satt til og med stopper Jonas Fundingsrud inn for Mathias Dahl Abelsen for å trygge seieren.

Men det massive Florø-presset skulle betale seg da hjemmelaget fikk en aller siste mulighet.

Et innlegg ble slått mot bakerste mot Endre Kupen, som fikk stå helt umarkert, og banke inn 1-1, sekunder etter den tillagtre overtiden på fire minutter var unnagjort.

Et ekstremt bittert poengtap for TUIL.

KAMPFAKTA

Florø - TUIL 1–1 (0–0)

Mål: 0–1 Mohammed Ahamed (73 min., Matland), 1-1 Endre Kupen (90+4 min.).

Sjanser: 4–5

Cornere: 4–3

Gult kort: Runar Ullaland Hove og Peter Aase, Florø. Lars Henrik Andreassen, TUIL.

Dommer: Sivert Øksnes Amland, Kringlebotn IL

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

fotball