TUIL-profil har signert ny avtale - flere rett rundt hjørnet

Anders Karlsen (27) skulle egentlig gi seg med fotballen da han flyttet til Tromsø for halvannet år siden. I stedet har han blitt en sentral brikke i Tromsdalen.

Anders Karlsen (til høyre) fortsetter i TUIL.  Foto: iTromsø

fotball

Som ventet signerte Anders Karlsen en ny ettårskontrakt med TUIL tirsdag kveld.

Den tidligere Glimt-spilleren kom til Tromsø sommeren 2016 for å studere. Han visste da ikke om motivasjonen til å spille fotball var til stede.

TUIL var tidlig på banen og klarte å overtale han til å signere kontrakt ut sesongen. Det gikk så bra at Karlsen for ett år siden skrev under avtale ut 2017-sesongen.

Dermed vet Karlsen godt hva som venter når avtalen for 2018 ble underskrevet i går, noe Nordlys først omtalte.

– Sesongen i fjor var veldig artig, og jeg er veldig motivert for ett år til. Treneren er den samme og det gjelder også mange av spillerne, sier Karlsen til iTromsø.

– Noen ganger er det krevende med tanke på studiene, men det er bare i perioder av sesongen, sier Karlsen.

– Anders veldig sentral

I klubbledelsen er det dialog med flere når Karlsen er avklart.

– Vi er kjempefornøyd, sier sportslig leder Thomas Heide til iTromsø om den ferske signeringen.

– Det var veldig viktig. Anders har i mange år spilt på høyt nivå og spilte nesten alle kampene sist sesong. Han er en kjempesentral del av laget, fortsetter han.

Flere spillere – som Steffen Skogvang Pedersen, Lars Henrik Andreassen og Anders Jenssen – kan forlenge i løpet av kort tid.

– Jeg vil ikke forskuttere noe som helst. Vi snakker med dem og ønsker å få dem med videre i TUIL, sier Heide.

– Dreier det seg kun om dager før de signerer?

– Det er vanskelig å si. Spillerne ønsker å holde mulighetene åpne, mens vi vil «lande» stallen. Vi må eventuelt se på andre spillere. Vi har en passelig grei forståelse hvor vi står.

– Heier på Glimt mot TIL

Karlsen er glad for at hans gamle klubb i Bodø tok steget opp i Eliteserien.

– Det var gøy å møte dem i 1.-divisjon. Nå ser jeg fram til å gå på Alfheim å se dem. Da heier jeg på Glimt, sier midtbanespilleren.

TUILs sterke niendeplass mener Karlsen det kan bygges videre på.

– Det er små marginer i 1.-divisjon.Men vi må ha som mål å gjøre det like bra eller bedre enn i fjor, sier han.

Hvor lenge han spiller fotball vet han ikke.

– I år var det TUIL eller ingenting. Jeg tar en sesong om gangen, slår Karlsen fast.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

fotball