TUIL-profil på vei til ambisiøs vestlandsklubb – kan få gammel storscorer som trener

Tomas Kristoffersen (23) er langt på vei klar for en divisjonskonkurrent av TUIL. En overgang kan bli en realitet i løpet av få dager.

PÅ VEI BORT: Tomas Kristoffersen, her i kamp for TUIL i 2016, har langt på vei funnet seg ny klubb.  Foto: Tom Benjaminsen

fotball

Kristoffersen har vært TUIL-spiller siden 2010 da han tok overgang fra Krokelvdalen. Etter seks sesonger på A-laget i «Dalen» er midtbanespilleren i ferd med å skrive under for en av TUILs divisjonskolleger.

23-åringen er allerede på plass på Vestlandet der han skal trene med 1.-divisjonsklubben Sandnes Ulf i dag og ut uka. Noe også Sandnes Ulf-trener Bengt Sæternes bekrefter.

– Jeg har kjent til Tomas lenge, og kjenner til kvalitetene hans. Tomas har en god pasningsfot, har godt overblikk og er god til å vende spillet, sier Sæternes til iTromsø.

Blir heltidsprofesjonell

Den tidligere storspissen som var en målmaskin for blant annet Bodø/Glimt, Brann og Vålerenga tror Kristoffersen har godt av å bli en heltidsprofesjonell spiller.

– Å flytte vekk litt og være heltidsprofesjonell kan være med å utvikle spilleren videre, og gi motivasjon, sier Sæternes til iTromsø.

Etter det iTromsø kjenner til vil Kristoffersen kunne tjene et sted mellom 30.000 og 40.000 i måneden. Det står i sterk kontrast til TUIL der de best betalte spillerne har 12.000 kroner i måneden.

– Vi henter ikke Tomas ned hit for å være snille. Nå skal vi hilse på han og se han på trening, sier Sæternes.

Og partene kommer til å sette seg ned med forhandlingsbordet i løpet av oppholdet.

– Tomas er i en alder som gjør at vi kan skrive en lang avtale med han, sier Sandnes Ulf-treneren.

Har mistet flere

Kristoffersen har vært blant TUILs aller beste spillere gjennom en årrekke, og har vært på treningsopphold både hos TIL og Bodø/Glimt. Det har ikke resultert i en avtale, og i stedet var Kristoffersen igjen sentral da klubben rykket opp på suverent vis fra 2.-divisjon i høst. I vinter har han sett an markedet, og går gratis fra TUIL ettersom kontrakten gikk ut i høst.

Sandnes Ulf har mistet en rekke spillere etter sesongslutt i høst, der klubben ikke lyktes i å rykke opp til Eliteserien.

Før helga forsvant kantspilleren Eirik Schulze til Sogndal og sentrale spillere som Henrik Breimyr og Steinthor Thorsteinsson har ikke skrevet under ny kontrakt. Anel Raskaj og Aksel Berget Skjølsvik er også kjente fotballnavn som er ute av klubben.

– Det ligger i kortene at vi skal ha inn nye spillere, sier Sæternes til iTromsø.

Tomas Kristoffersen vil møte TUIL i Sandnes 30. april. Returen i Tromsdalen spilles 16. august dersom en overgang blir gjennomført.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

fotball