TV 2s grep før storkampen vekker oppsikt: – Nå begynner det å ta litt av

Delte meninger om fredagens værmelding.

Jesse Lindgard (fra venstre), Romelu Lukaku, Anthony Martial, Ander Herrera og resten av Manchester United møter Liverpool på bortebane lørdag.  Foto: Martin Rickett / TT / NTB Scanpix

fotball

– I morgen er det duket for gigantduellen mellom Manchester United og Liverpool her i Liverpool. Mange nordmenn har tatt turen, men det er også noen som har kommet langveisfra

Slik introduserte Maiken Sørdal Fosen TV 2s værmelding klokken 21.20 fredag kveld. Værmelderen sto tilsynelatende utenfor Anfield, Liverpools velkjente hjemmebane.

– Her rett bak meg det skjer det i morgen. Kampen begynner 13.30. I morgen er værgudene på lag. Det er meldt 18 grader og sol, fortsatte hun.

Lørdag spilles nemlig en av Fotball-Europas største kamper. Liverpool og Manchester United møtes til dyst. Interessen er naturligvis stor både i norske og internasjonale medier før oppgjøret.

Skapte reaksjoner

Liverpool trenger en opptur etter en middels sesongstart. Manchester United jakter en ny triumf etter en tilnærmet perfekt seriestart. TV 2, som har Premier League-rettighetene i Norge, kjører naturligvis hardt inn mot storoppgjøret.

Kanalen lader opp til kampen med analyser, reportasjer - og altså værmelding. 21.20-utgaven ble sendt i sin helhet fra Liverpool.

Det uvanlige valget skapte reaksjoner. På Twitter stusser flere over grepet

Alsaker: - En morsom gest

Til TV 2-kommentator Øyvind Alsaker rant det også inn tilbakemeldinger fra folk som mente værmelding fra Liverpool ble i overkant. Noen av dem valgte han å svare på.

Øyvind Alsaker skal kommentere lørdagens gigantoppgjør mellom Liverpool og Manchester United.  Foto: Junge, Heiko / NTB scanpix

– Hvorfor kan vi ikke nyte at det blir mye? At været går fra Liverpool? Sol og 18 grader midt i oktober? Whats not to like?, svarte den profilerte fotballkommentatoren.

Overfor Adresseavisen utdyper han:

– Jeg syns det er en morsom gest fra TV 2 og et bilde på hvor viktig kampen og hvor høyt vi setter den og Premier League. Vi har gjort det med sykkel-VM, der vi var ute i Bergen. TV 2s værmelding er en oppsøkende værtjeneste og jeg syns det er spennende, kreativt og underholdende. Jeg ser ingen grunn til å kritisere det, sier Alsaker.

For det er delte meninger om TV 2s sending. Enkelte er positive til initiativet.

– Synd at sendingen ikke starter 06:00 når ungene våkner. Hadde vært klar. Stå på Alsaker, skriver en bruker på Twitter.

Til info melder de fleste fint vær i Liverpool i morgen. Yr.no melder om cirka 18 grader i skyggen og opphold under kampen. Det samme gjør storm.no.

For mange vil det riktignok være det som skjer på banen som er mest interessant.

Før oppgjøret er status som følger: Liverpool står med 12 poeng på syv kamper. Det holder til en syvendeplass. Trener Jürgen Klopp er under press etter en middels start på sesongen.

Motstander Manchester United, ledet av portugisiske José Mourinho, har vunnet seks kamper og én uavgjort på sine syv første forsøk. Det holder til en annenplass i serien, kun bak byrival Manchester City på målforskjell.

– Jeg har et håp om at det blir en gøy kamp. Det har det ikke vært på lenge egentlig. Matchene har ikke stått i stil med forventningene de siste årene. Så ærlig må vi være. Jeg husker 3-2 på Old Trafford i 2010 med Berbatov-hat trick. Det er den eneste kampen på lenge der begge lag har scoret mer enn ett mål, oppsummerer Øyvind Alsaker.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

fotball