TV 2s omstridte fotballsending tok ikke fyr blant seerne

Men både TV 2 og Discovery er godt fornøyd med helgens serieåpning.

KONTROVERSIELT: TV 2 har ikke lenger de norske fotballrettighetene, men søndag viste Davy Wathne målene underveis fra Eliteserie-runden. Det mener NFF er utspekulert.  Foto: Trond Reidar Teigen / NTB scanpix

fotball

Norges Fotballforbund (NFF) og Discovery reagerer sterkt på at TV 2 viste målene underveis i sin FotballXtra-sending søndag kveld.

Hvert 20. minutt ble FotballXtra-sendingen avbrutt av sportsnyhetssendinger der programleder Davy Wathne viste mål fra både Eliteserien, La Liga, Premier League og annen sport.

Seertallene var ikke spesielt høye, viser det seg. FotballXtra hadde 44.000 seere i snitt på TV 2 Zebra og på TV 2 Sportskanalen. Dette er på nivå med tidligere år, ifølge TV 2.

– At 44.000 heller følger FotballXtra enn å se selve kampene er jo imponerende. Dette er faktisk over de prognosene vi har laget, sier TV 2s nyhets- og sportsdirektør Jan Ove Årsæther til Bergens Tidende.

Kake i Discovery

– I tillegg har vi en digital strategi med programmet. I går hadde vi over 1,2 millioner videovisninger på tv2.no. Fotball dominerer på topplisten over mest sett, sier han.

Discovery Networks er godt fornøyd med åpningshelgen, og viser til at totalt 476.000 så Eliteserien på de tre kampene som gikk på Eurosport Norge i helgen.

– I dag blir det kake! En halv million seere på tre kamper og over 60.000 nordmenn som spiller Eliteserien Fantasy, det er vanvittig moro, sier Jan-Erik Aalbu. Han er sportsdirektør i Eurosport og Discovery Networks.

– Vi har dessverre ikke tilgang til seertall fra tilleggskanalene som ligger hos de norske distributørene, men det vil vi få etter hvert. Da håper vi på mer jubel, sier Aalbu.

RBK mest sett

Slik var seertallene for de tre kampene som gikk på Eurosport Norge:

  • Kristiansund – Molde lørdag: 154.000
  • Tromsø – Brann søndag: 127.000
  • Rosenborg – Odd søndag: 195.000.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

fotball