TV-krigen hardner til: Nå nektes TV 2 å vise cupen og U21-landslaget

– Vi opplever at alt plutselig er blitt tungt og vanskelig.

FÅR TOMMELEN NED: TV 2 ønsker å vise cupkamper som ikke blir sendt hos rettighetshaver NRK. Men de har fått tommelen ned av Fotball Media, som liker dårlig at Davy Wathne (bildet) viser fortløpende scoringer fra Eliteserien.  Foto: Trond Reidar Teigen / NTB scanpix

fotball

Det sier rettighetsansvarlig i TV 2, Bjørn Taalesen. Både TV 2 og Fotball Media bekrefter overfor Bergens Tidende at kanalen nektes å sende kamper fra herrenes cup samt det norske U21-landslaget.

Det er NRK som har rettighetene til cupen, men tidligere år har andre TV-kanaler fått vise deler av cupen. Slik blir det ikke nå.

– Vi ga beskjed om at vi var interessert i å vise cupkamper som ikke NRK skulle vise. Svaret vi fikk fra Fotball Media var at det ville være unaturlig for dem å inngå avtaler med TV 2 i den situasjonen som er nå, sier Taalesen.

– Vi var også interessert i å vise kamper med U21-landslaget, men fikk samme svar om det, opplyser rettighetssjefen.

FotballXtra er årsaken

Fotball Media forvalter medierettighetene på vegne av Norges Fotballforbund (NFF) og Norsk Toppfotball (NTF). De liker svært dårlig at TV 2 i sin FotballXtra-sending om søndagene viser målene underveis i eliteserierunden.

TV 2 mener at nyhetsretten gir dem denne muligheten, mens Fotball Media mener at TV 2 handler på en utspekulert måte ved å legge inn ekstra nyhetssendinger i FotballXtra.

Konflikten har skapt full krig mellom TV 2 og Fotball Media. Det vakte oppsikt da Norsk Toppfotball gikk ut til klubbene i Eliteserien med en tindrende klar oppfordring om ikke å stille med spillere/ledere i FotballXtra-sendingene på TV 2. Norges Fotballforbunds generalsekretær var uenig i dette fremstøtet, og advarte mot å blande kortene.

Det er også kommet frem i Aftenposten at Discovery holder tilbake akkrediteringer for TV 2 til OL og ishockey-VM.

Fotball Media: - Satt på vent

Nå kommer altså enda en konflikt på bordet. Fotball Media bekrefter at de har sagt nei til å selge TV-rettigheter for cupen og U21 til TV 2.

SIER NEI: Knut Kristvang er daglig leder i Fotball Media, som ikke ønsker å selge cuprettigheter til TV 2. Konflikten rundt FotballXtra er årsaken.  Foto: Berit Roald / NTB scanpix

– Vi har ikke vært i konkrete forhandlinger med TV 2 om disse rettighetene, men det har vært et ønske fra TV 2 om å få vise kamper fra cupen og U21-landslaget, sier daglig leder Knut Kristvang i Fotball Media.

– Så lenge vi har den uavklarte situasjonen rundt FotballXtra har vi valgt å avvente forhandlinger med TV 2, fortsetter Kristvang.

TV 2 mener at Fotball Media blander kortene.

– Vi opplever at alt plutselig er blitt tungt og vanskelig. Så vi har dessverre ikke lyktes til nå, sier Bjørn Taalesen.

NFF vil ikke kommentere

NFFs generalsekretær Pål Bjerketvedt sier til Bergens Tidende at «dette er problemstillinger jeg ikke deltar i vurderinger av», og at saken håndteres av Kristvang og Fotball Media.

PS: 1. runde i cupen starter for alvor onsdag kveld. NRK produserer alle kampene der de 16 eliteserielagene er involvert, og de sender oppgjørene på nrk.no.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

fotball