TV-strid kan gi svarte skjermer under fotball-EM

Uenighet mellom TV 2 og Telenor kan føre til at 2,5 millioner seere mister kamper i fotball-EM.

Jublende spanjoler etter finaleseieren mot Italia i 2012. Iker Casillas løfter pokalen.   Foto: NTB scanpix

fotball

Det skriver Kampanje. Ifølge bransjenettstedet dreier det seg om hvor mye Telenor skal betale for å distribuere TV 2s kanaler. Ikke ulikt konflikten mellom Telenor og Discovery som førte til at flere mistet TVNorge-kanaler tidligere i år.

Dagens avtale mellom TV 2 og Telenor løper fram til 1. juni. Det betyr at partene har en knapp måned på å bli enig. Tonen skal være røff, skriver Kampanje.

Husker du denne konflikten?

— Slik kan vi ikke ha det

Ifølge nettstedets kilder skal TV 2-sjef Olav T. Sandnes, under et allmøte i forrige uke, ha sagt følgende:

— Vi skal beskytte oss mot distributørenes egne internett-tv-løsninger. De stikker av med størstedelen av pengene. Slik kan vi ikke ha det, skal Sandnes ha sagt på allmøtet.

Fikk du med deg denne?

Videre skal han ha sagt til Kampanje at TV 2 er helt avhengig av et samarbeid med distributørene.

Vil kunne ramme én million husstander

— Vi kan ikke inngå avtaler med distributørene der vi svekker vår mulighet til å ta posisjon i fremtidens mediemarked, sier Sandnes.

TV 2s kommunikasjonsdirektør vil ikke kommentere noe på spørsmål fra nettstedet om tv-seerne nå kan risikere svarte skjermer.

En eventuell konflikt vil kunne ramme rundt én million husstander og 2,5 millioner seere. Det vil i så fall skje rett før fotball-EM sparkes i gang 10. juni.

Verst kan det gå utover satellitt-tv-kundene som kan miste alle TV 2s kanaler, inkludert hovedkanalen. Kabelselskapene er forpliktet til å formidle denne kanalen, men samme avtale gjelder ikke på satellitt.

Dersom konflikten skulle bli langvarig, står også OL-sendingene i august i fare.

(©NTB)