Talenter sendes hjem uten TIL-kontrakt

TIL vurderer å hente tilbake AZ Alkmaar-spiller senere i vår.

Viktor Karl Einarsson snakker med sportssjef Svein-Morten Johansen (til venstre) etter treningen i Bardufosshallen fredag.  Foto: Rune Robertsen

fotball

AZ Alkmaar-spiller Viktor Karl Einarsson og Harstad-spiller Sander Ringberg trente begge med TIL i Bardufosshallen fredag. Spesielt førstnevnte utmerket seg periodevis med noen fine involveringer.

Men per i dag er det ikke plass til noen av dem i TILs A-stall.

– Jeg liker intensiteten i Viktors spill. Hodet hans er alltid oppe. Slik ståa er nå vil han dra tilbake til Nederland der klubbens han er, slår Simo Valakari fast om den 20 gamle islendingen.

– Vurderer dere å hente han tilbake?

– Han trener godt med sin gamle klubb, og det kan være aktuelt å hente han tilbake senere på våren, før overgangsvinduet stenger. Han gjorde et godt inntrykk, sier Valakari.

Selv håper islendingen på en ny sjanse i nord. Lørdag går flyet tilbake til Nederland.

Simo Valakari og Sander Ringberg etter trening i Bardufoss fredag.  Foto: Rune Robertsen

– Spillergruppa tok veldig godt i mot meg da jeg kom, og det føltes som en familie. Tempoet på trening er veldig bra, sier Einarsson til iTromsø.

– Akkurat nå vet jeg ikke noe om hva som skjer videre. Vi får bare se i løpet av de neste dagene. For min egen del vil jeg vurdere å komme tilbake hit om det er mulig, sier 20-åringen som beskriver seg som en boks til boks-spiller på midtbanen.

For Sander Ringbergs vedkommende vil TIL følge han videre.

– For Sanders del er det andre gangen han er med og trener med oss. Nå går han tilbake til Harstad, og fortsette hos sin gamle klubb der han får spilletid. Vi vil følge framgangen hans videre, sier Simo Valakari som etter fredagens trening tok seg en prat med harstadværingen.

Utforsk tema:

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

fotball