Terrorfrykt gjør at TIL-profil ikke vil reise på Tyrkia-tur

Ulrik Yttergård Jenssen drar ifølge NRK til Nederland for å trene når lagkameratene lørdag drar til Tyrkia. Årsaken er frykt for terror.

Ulrik Yttergård Jenssen i aksjon for TIL i 2016. Til høyre lagkamerat Jostein Gundersen.  Foto: Bertinussen, Rune Stoltz / NTB scanpix

fotball

Yttergård Jenssen er en av de mest sentrale TIL-spillerne i klubben, og kom til TIL fra franske Lyon for to millioner kroner i fjor sommer.

Lørdag drar TIL på treningsleir til tyrkiske Belek, men det blir uten 20-åringen, noe NRK meldte fredag ettermiddag.

– Ulrik har bedt om ikke å få dra, og vi har akseptert det. Så har vi undersøkt og laget opplegg for han som ble godt nok et annet sted, sier sportssjef Svein-Morten Johansen til iTromsø.

– Ikke hyggelig

Til NRK utdyper Yttergård Jenssen selv hvorfor han ikke vil dra til Tyrkia.

– Det er så enkelt at jeg ikke er så begeistret over den situasjonen som er i Tyrkia. Jeg har tidligere vært oppi den terrorsituasjonen som var i Frankrike. Og det var ikke noe hyggelig. Derfor har jeg valgt ikke å bli med til Tyrkia, sier Ulrik Yttergård Jenssen til NRK.

Her får ukjente Gustav (16) nødpass for å bli med TIL til Tyrkia

NRK: Groningen neste

Sportssjef Johansen vil ikke bekrefte hvilken klubb det er, men etter det NRK kjenner til skal det dreie seg om nederlandske Groningen, der storebror Ruben Yttergård Jenssen spiller.

– Vi har jobbet med dette et par uker. Ulrik signaliserte tidlig at han ikke vil dra. Da han bodde i Frankrike var det et stort fokus på terror da han bodde der. I TIL er vi en klubb som har stor forståelse dersom enkeltspillere oppfatter ting annerledes enn oss andre, sier Johansen.

– Vi har hentet inn informasjon, og fulgt rådene som er gitt. Totalt 90 klubber er i det området på treningsleir fra januar til mars, sier Johansen til iTromsø.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

fotball