Tidligere Arsenal-spiller klar for AaFK

Jernade Meade (25) har spilt i Champions League for Arsenal. Nå skal han spille for AaFK i 1. divisjon.

Lars Bohinen er fornøyd med å ha fått Jernade Meade på plass.   Foto: Kristian Stenerud

fotball

Den engelske 25-åringen ble hentet til Arsenal da han var bare elleve år. Han startet som venstreving, men endte opp som venstreback tilslutt. Han fikk sin debut for Arsenal i en kamp i ligacupen mot Reading, der han kom inn som innbytter i andre ekstraomgang.

I desember i 2012 fikk han starte sin første kamp for Arsenal i gruppespillet i Champions League mot Olympiakos, som Arsenal tapte 2-1. Etter at kontrakten hans i London-klubben gikk ut i mai i 2013, gikk veien videre til Swansea, Luton (lån), Hadley, St. Albans og Eskilstuna. Han var med på å rykke opp til Allsvenskan og ned igjen året etter med Eskilstuna.

Meade har vært uten kontrakt siden nyttår, og har nå skrevet under en ettårskontrakt med AaFK.

– Jeg spilte min siste kamp i november, så jeg trenger litt tid før jeg er klar for å spille. Jeg kommer nok til å starte med noen innhopp i starten, så spiller jeg meg forhåpentligvis inn på laget, sier Meade til Sunnmørsposten.

Lars Bohinen er lettet over at klubben endelig har fått på plass en ny vingback.

– Det er snakk om en spennende og rask spiller med et godt offensivt register. Defensivt er han en terrier som klinker til med engelsk mentalitet, sier AaFK-treneren.