Tidligere Liverpool-spiller refser Usain Bolt: – Jeg hadde følt meg som en tulling

Markus Babbel er ikke imponert av Usain Bolts fotballferdigheter.

Usain Bolt etter å ha spilt en treningskamp for Central Coast Mariners.  Foto: David Gray / NTB scanpix

fotball

Babbel spilte for Liverpool fra 2000 til 2004. Tyskeren var en viktig brikke i lagets forsvarsrekke da de vant både ligacupen, FA-cupen og UEFA-cupen i 2001.

Nå kommer den pensjonerte fotballspilleren med et stikk mot Usain Bolt. Den tidligere sprinteren ønsker å gjøre karriere som fotballspiller. Verdensrekordholderen på 100-meter har blant annet vært på prøvespill i Strømsgodset.

32-åringen prøvespiller nå for den australske klubben Central Coast Mariners. Han scoret nylig to mål i en treningskamp mot annendivisjonsklubben Macarthur South West United.

Det var ikke nok til å imponere den tidligere Liverpool-forsvareren Babbel, som nå trener Western Sydney Wanderers.

– Det han gjør er genialt som en PR-kampanje, men jeg klarer helt ærlig ikke å ta det seriøst, sier Babbel i intervju med den tyske avisen Blick.

– Jeg så ham spille, det kommer aldri til å være godt nok. Som spiller ville jeg følt meg som en tulling.

Markus Babbel (t.v.) jubler etter å ha scoret for Liverpool mot Southampton i 2001. Tyskeren gratuleres av daværende stjernespiss Michael Owen.  Foto: IAN HODGSON / NTB scanpix

Bolt skal ha fått tilbud om proffkontrakt med den maltesiske toppklubben Valletta, men jamaicaneren har takket nei til overgangen. Agenten hans hevder at flere klubber er interesserte i å hente Bolt.

– Det er mye interesse for at Usain spiller fotball. Vi blir regelmessig kontaktet av klubber fra hele verden, sier Bolts agent Ricky Simms ifølge Goal.com.