Tidligere Molde-spiller senket Premier League-mesterne

Mame Biram Diouf avgjorde mot Manchester City med drømmescoring.

En flott scoring av Mame Biram Diouf sørget for at Stoke sjokkerte regjerende mester Manchester City.  Foto: Digitalsport

fotball

Med tomålsseiere mot Newcastle og Liverpool har regjerende mester Manchester City fått en flott start på årets Premier League-sesong. Men hjemme mot Stoke lørdag fikk de lyseblå vanskeligheter.

For en herlig scoring av den tidligere Molde-spilleren Mame Biram Diouf ble kampens eneste mål. Senegaleseren løp 80 meter med ballen før han scoret, og sørget dermed for å senke den regjerende seriemesteren med sitt første mål for Stoke.

— Det er sånt som bare skjer. Jeg bare fortsatte å løpe med ballen, og så skjedde det. Jeg er veldig glad for det, sa en meget beskjeden Diouf i et intervju vist på TV 2. ## Sjansefattig omgang

Den første omgangen var lenge av det sjansefattige slaget for City, som hadde for lavt balltempo. Unntaket var muligheten Samir Nasri fikk etter 12 minutter. David Silva slo ut til høyreback Bacary Sagna, som debuterte for vertene. Franskmannen slo videre til første berøring til landsmann Samir Nasri. Men Stoke-keeper Asmir Begovic var med på notene, og fikk avverget.

Manchester City fikk det overraskende tøft mot Victor Moses og Stoke.  Foto: Reuters

City andre gode mulighet før pause kom like før lagene gikk i garderoben. Sergio Agüero slo gjennom til Aleksandr Kolarov med et elegant hælspark. Venstrebacken sendte ballen 45 grader ut til Yaya Touré, som via Begovic' fingertupper traff tverrliggeren.Stoke var heller ikke voldsomt farlige. Men to ganger ropte gjestene forgjeves etter straffespark. Først da ballen traff armen til en halvveis liggende Sagna, og så da tidligere Molde-spiss Mame Biram Diouf gikk i bakken på hjørnet av straffefeltet, etter en duell med Kolarov.

Drømmescoring avgjorde

Etter hvilen fortsatte Begovic å frustrere hjemmelaget. Touré fikk en brukbar sjanse etter en forsvarstabbe, med den bosniske keeper slo til hjørnespark. Et hjørnespark som paradoksalt nok skulle bli til en perfekt sjanse for Stoke. Da hadde Nasri allerede vært frampå, men hans forsøk ble blokkert og trillet utenfor.

For ballen ble klarert ut til Diouf. I duell med Kolavrov kom han seg forbi, før han fosset inn på Citys banehalvdel. Der spilte han ballen forbi Vincent Kompany, slik at han kom alene mot keeper Joe Hart. Avslutningen fra skrå vinkel var langt fra perfekt, men mer enn nok til å overliste den engelske landslagskeeperen. En flott enkeltmannsprestasjon, og dermed var det overraskende nok Stoke som ledet 1-0 like før timen var spilt.

Det var Dioufs første mål for klubben. Han spilte i Molde fra 2007 til 2009, før turen gikk til Manchester United, Blackburn (lån) og tyske Hannover. I sommer ble senegaleseren hentet til Stoke etter at kontrakten hans med Hannover gikk ut. Lørdag sørget han med sitt mål for å sette bortefansen bak Harts mål i ekstase, samtidig som hjemmefansen gradvis begynte å bue mer og mer.

Ropte på straffe

Etter målet la vertene, som sist sesong vant 17 av 19 hjemmekamper, inn et forventet trykk. Sergio Agüero kom like etter scoringen løs i feltet, bare for å se at skuddet stoppet i en skog av Stoke-spillere. Ballen traff armen til Mark Wilson, men uten at dommer Lee Mason var lydhør da det ble ropt etter straffe.

Kampens siste kvarter ble spill mot ett mål. Likevel holdt Stoke heroisk unna, slik at det langt fra ble noen kanonade mot målet. Tre minutter før full tid ropte hele den lyseblå delen av publikum igjen etter straffe da Touré gikk i bakken. Men reprisene viste at stjernespilleren nok hjalp til for mye selv etter Masons smak.

Dermed ebbet kampen ut med 0-1 på resultattavla. Et meget overraskende resultat, men langt fra ufortjent var det ikke. Og det var garantert en kveld Diouf, som ikke var noen suksess hos byrival United, vil huske lenge. Seieren smakte nok også ekstra godt for Stoke-manager Mark Hughes, som ledet City fra 2008 til 2009. Nå venter tre kamper av det tøffe slaget for City. Arsenal (B) og Chelsea (H) er de to neste seriekampene. Mellom de to matchene skal laget også spille Champions League borte mot Bayern München.