Tidligere Tottenham-spiss: – Alle svarte spillere i Italia bør streike

Reagerer kraftig på at Sulley Muntari blir utestengt etter rasismebråket i italiensk fotball.
fotball

Pescara-spilleren Muntari fikk en kamps suspensjon etter å ha blitt utvist i kampen mot Cagliari i helgen. Muntari fikk gjennom hele kampen rasistiske tilrop slengt etter seg, og til slutt krevde han at dommeren skulle ta affære.

Det endte med gult kort, og da ghaneseren gikk av banen i protest, ble han utvist for ureglementært å ha forlatt banen.

Motstanderklubben Cagliari blir heller ikke straffet for fansens oppførsel. Det italienske fotballforbundet mente at det ikke var behov, siden det bare var omtrent ti personer som deltok i ropingen.

Sulley Muntari ble utvist.  Foto: Fabio Murru / TT / NTB scanpix

– Bør nekte å spille til helgen

Det italienske forbundet ville ikke slette suspensjonen etter hendelsen. Det får tidligere Tottenham-spiss Garth Crooks til å reagere kraftig.

– Enhver svart spiller i den italienske ligaen med respekt for seg selv bør ikke spille i helgen dersom italienske myndigheter ikke fjerner suspensjonen på Sulley Muntari, skriver han på organisasjonen Kickitout sin nettside. Organisasjonen jobber mot rasisme i engelsk fotball.

Han reagerer også på at vertsklubben ikke blir straffet, siden forbundet hevdet at bare ti fans var involvert.

– Slike ting bør aldri få lov til å skje igjen. Det er en feig avgjørelse fra det italienske forbundet som ikke bør forbigås i stillhet, skriver Crooks.

Garth Crooks  Foto: KURT SCHORRER / TT / NTB scanpix

– Urovekkende

Til BBC sier Crooks at det handler om alle fotballspillere, ikke bare svarte. Han synes det er urovekkende at lagkameratene og manageren til Muntari har gjort mer for å involvere seg i situasjonen.

– Både hvite og svarte spillere må adressere rasisme, fordi det er den eneste måten vi kan komme oss forbi problemet i fotballen, sier Crooks til BBC.

Den internasjonale fagforeningen for fotballspillere Fifpro tror en streik vil bli vanskelig å gjennomføre, men talsperson Andrew Orstatti mener at det italienske forbundets avgjørelse var «forferdelig, opprørende og dårlig håndtert».