Tidligere eliteseriespiller hedret for å ha varslet politiet: – Skal man få en pris for ærlighet?

Kenny Stamatopoulos fikk prisen som «Årets stemme» da svensk fotball feiret seg selv.

Kenny Stamatopoulos ble hedret under gallaen Allsvenskans Stora Pris i Stockholm.   Foto: JOHANNA LUNDBERG / BILDBYR N

fotball

Den tidligere Lyn-, Tromsø- og Fredrikstad-spilleren Kyriakos Stamatopoulos, ofte kalt «Kenny», mottok tirsdag en pris etter at han fortalte om kampfiksing i Allsvenskan.

– Jeg er blitt et følelsesmenneske og begynner å gråte av alt oppstyret. Det her betyr så mye. Å få en anerkjennelse for at man står opp for noe. At folk støtter deg, sier Stamatopoulos, ifølge svenske Aftonbladet.

Kenny Stamatopoulos (midten) sammen med prisutdelerne Olof Lundh og Anna Brolin.   Foto: JOHANNA LUNDBERG / BILDBYR N

– Skal man få en pris for å være ærlig?

Målvakten ble tilbudt en stor sum i forkant av en kamp mellom AIK og IFK Göteborg i Sverige tidligere i år.

Men istedenfor å godta pengesummen fra kampfikserne, varslet den tidligere eliteseriespilleren om tilbudet. Politiet ble koblet inn.

På en prisutdeling for Allsvenskan mottok han prisen for ærligheten.

– Det er fint at man får en anerkjennelse for at man er ærlig, men skal man virkelig få en pris fordi man er ærlig? spurte Kenny da han mottok prisen.

Målvakten spilte i tre norske klubber før han dro tilbake til svensk fotball. I 2006–2010 var han Tromsø-spiller, men var utlånt til Toronto i 2007. I 2009 ble han lånt ut til Lyn, Fredrikstad og AIK, før han ble AIK-spiller på permanent basis i 2010.

«Kenny» Stamatopoulos spilte 17 kamper for Tromsø. Nå er canadieren hedret med pris.   Foto: Solum, Stian Lysberg

Venter på rettssak

Kampfiksingsskandaler har vært mye fremme i mediene de siste årene. Både i Norge og i utlandet har man opplevd at kamper er blitt fikset.

Kenny forteller til avisen at han føler han har fått en enorm støtte fra svensk fotball. Samtidig er han skremt over at det foregår kampfiksing på høyeste nivå.

Foreløpig har ikke politiet bekreftet at det kommer til å bli en rettssak. Men dersom det blir det, er Kenny forberedt på det som kommer.

– Jeg vet ingenting om fremtiden, da er det nervøst. Jeg vil selvsagt at det her skal bli over. Men jeg skal stille opp i rettssalen. Jeg håper selvfølgelig at vi får rettferdighet. Rettferdighet for fotballen, sier 38-åringen.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

fotball