To selvmål kan ødelegge Champions League-drømmen

Evertons Champions League-håp fikk en alvorlig knekk etter to selvmål i lørdagens 0-2-tap borte mot Southampton.

SELVMÅL NUMMER TO: Seamus Coleman fortviler etter at han scoret selvmål mot Southampton.   Foto: NTB scanpix

fotball

Både Antolin Alcaraz, etter bare 54 sekunder, og Seamus Coleman (drøye halvtimen) headet ballen i eget mål.

Everton står med 69 poeng etter 36 kamper. Ett poeng skiller opp til firer Arsenal (35 kamper), som først møter Newcastle mandag.

54 sekunder

De blå fra Merseyside jaktet sin fjerde strake borteseier i ligaen for første gang siden 1985/86-sesongen, men fikk verst tenkelig start i Southampton.

Bare 54 sekunder var gått da Alcaraz headet et innlegg fra Rickie Lambert forbi egen keeper. Det var en sjelden scoring, for det har bare skjedd seks ganger tidligere at det er scoret selvmål i løpet av åpningsminuttet i en Premier League-kamp.

Etter 31 minutter var det duket for nok et selvmål da Coleman hjelpeløst headet et innlegg fra Nathaniel Clyne forbi Tim Howard i Everton-buret.

Everton er dermed oppe i 43 selvmål i Premier League. Det er flest av alle. Deretter følger Aston Villa med 37. ## Elleve år siden sist

For første gang siden mai 2003 scoret Everton to selvmål i samme kamp. Richard Wright og Alan Stubbs sørget for det samme mot Fulham for elleve år siden.

Everton har for øvrig ikke kommet tilbake fra 0-2 til pause og vunnet en kamp siden laget reddet plassen med 3-2 mot Wimbledon i siste serierunde i 1994. Selvmålene kan vise seg dyre for Everton, som nå får det vanskelig med å komme blant de fire beste lagene.

For Southampton var Liverpool-supporter Rickie Lambert nær scoring. Han satte et frispark i stolpen i solskinnet på sørkysten. (©NTB)