Tøft møte med Arsenal for Ulrik (19)

Tromsø-gutten spilte en ok kamp, men Lyon ble feid av banen.

DUELL: Ulrik Yttergård Jenssen spilte solid i en kamp Lyon ble feid av banen. Her i hodeduell med lynraske Alex Oxlade-Chamberlain.  Foto: Paul Hackett, Reuters/NTB scanpix

fotball

ARSENAL — OLYMPIQUE LYON 6-0

I dag møttes Arsenal og Lyon i Emirates Cup. Den store overraskelsen i Lyons lagoppstilling var at Ulrik Yttergård Jenssen (19) fra Tromsø startet på venstreback.

At Ulrik skulle starte trodde ikke han selv da iTromsø snakket med ham for et par dager siden.

-– Det hadde vært veldig gøy det (å spille mot Arsenal), men det er to kamper. Først mot Arsenal og så Villarreal dagen etterpå, så tror at vi yngste eventuelt får spilletid mot Villareal. Mot Arsenal kommer de beste til å spille, sa Ulrik Yttergård Jenssen da.

Her er Arsenal-laget: Martinez, Debuchy, Mertesacker, Koscielny, Gibbs, Coquelin, Ramsey, Oxlade-Chamberlain, Özil, Iwobi, Giroud.

Her er Lyon-laget: Lopes, Zeffane, Rose, Umtiti, Jenssen, Gonalons, Ferri, Tolisso, Grenier, Njie, Lacazette.

Stor Arsenal-dominans

Etter 12 minutter spilt kom kampens første sjanse, og den var ikke rent liten heller. Etter mye kombinasjoner av Lyon, så flikket Alexandre Lacazette den videre til Clinton N'Jie.Fra skrått hold fikk ikke sistnevnte ballen forbi Damian Martinez i Arsenal- buret, som gjorde en strålende redning.

Olivier Giroud ble frispilt på venstresiden og prøvde et skudd som lignet mer på et innlegg. Etter å ha gått via et Lyon-bein så fant han Mesut Özil, men den tyske playmakeren ble tvunget til å prøve et spektakulært skuddforsøk med hælen.

24 minutter spilt ble den franske midtbanestjernen Clement Grenier skadet i det han helt upresset skulle sentre til Ulrik Yttergård Jenssen. Det så ut som han strakk en muskel i foten i pasningsøyeblikket, og måtte byttes ut.

Mesut Özil var på ferde igjen etter snaue halvtimen, da han startet et løp i bakrom helt perfekt og var helt alene på venstresiden. Arsenal-stjernen måtte kjøre en finte inn mot mål, noe som gjorde at Lyon-forsvaret fikk avverget muligheten.

Etter snaue halvtimen spilt tok Arsenal ledelsen. Hjemmelaget hadde frispark på høyrekanten, og Mesut Özil la ballen inn til en Oliver Giroud som headet ballen i en perfekt bue over Lyon-keeper Anthony Lopes.

Scoringsshow

Fem minutter senere doblet Arsenal-ledelsen på en utsøkt kontring, som ble avsluttet av Alex Oxlade-Chamberlain. 19-åringen fra Tromsø var feilposisjonert og ble stående på mellomdistanse i det kontringen startet, men kan ikke lastes for det målet i stor grad.

Men bare sekunder senere hadde ballen nok engang endt i nettet bak Lopes. Fantastisk pasningsspill av hjemmelaget, som til slutt stortalentet Alex Iwobi fikk æren av å avslutte. Hans første scoring for The Gunners på seniornivå.

Og det skulle vise seg at hjemmelaget var langt i fra ferdigscoret. Noen minutter senere så sto det 4-0, etter at Özil la inn til Aaron Ramsey som tuppet ballen i nettmaskene.

44 minutter så presenterte nordmannen seg for alvor med et farlig innlegg, etter at Lyon hadde satt et lengre press på Arsenals bakre firer. Innlegget endte opp i hanskene til Arsenal-keeperen, men hadde god retning til superspissen Alexandre Lacazette på bakerste.

Kort oppsummert av prestasjonen til Ulrik Yttergård Jenssen, så var han god i førsteforsvarjobben og bidro offensivt med noen løp og innlegg. Videre var han til tider ute av posisjon, noe som blant annet førte til 2-0-scoringen. Men på en forferdelig dag for Lyon så var 19-åringen en av de mer positive bidragsyterne i 1. omgang.

2. omgang ble ikke en så veldig mye bedre opplevelse for Ulrik og resten av Lyon-spillerne. Özil og Santi Cazorla la på til 5-0 og 6-0, og det ble sluttresultatet i kampen. Ulrik Yttergård Jenssen spilte hele kampen.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

fotball