Total ydmykelse: United fikk juling av 2.-divisjonsklubb

Marerittstarten fortsetter for Louis van Gaal.

YDMYKET: Louis van Gaal fikk en tung kveld da Manchester United gikk på en smell i ligacupen.  Foto: NTB scanpix

fotball

Etter en svak serieåpning med ett poeng på de to første kampene, skulle ligacupkampen mot MK Dons fra nivå tre gi Manchester United en pustepause.

Men den gang ei.

For lille MK Dons — mest kjent for å «stjålet» Wimbledons plass i ligasystemet – ga Manchester United en real omgang juling med hele 4-0. — Jeg har sett dem gjøre sitt aller beste. Du kan ikke forvente mer av spillerne, sa Louis van Gaal til pressen etter kampen ifølge nyhetsbyrået AP.

Tidligere tirsdag hadde van Gaal sikret seg Ángel Di María for rekordsummen 616 millioner kroner. Men de av United-supporterne som ble beroliget av den handlekraften, fikk snart opp stressnivået igjen.

Mange landslagsspillere i sving

For ikke bare ble det tap mot MK Dons, det ble en ydmykelse med 4-0. — Vi gjorde feil i uheldige situasjoner. Ved målene ga vi bort ballen med feil man ikke kan gjøre, sa van Gaal til Sky Sports om braktapet.

— Glem ikke at vi har ni skader og at dette var et ungt lag. Spillerne gjorde sitt beste, sa han videre.

Riktignok stilte Manchester United tradisjonen tro svekket i ligacupen.

Men med spillere som David de Gea, Andersen, Jonny Evans, Shinji Kagawa, Javier Hernandez og Danny Welbeck fra start, burde det vært mulig å være på talefot med MK Dons.

Men den som snakket, det var William Grigg, og det gjorde han med beina. Spissen er på utlån til MK Dons fra Brentford, hvor han ikke kommer på laget.

Mot Manchester United satte han først inn 1-0 i det 25. minutt. Drøye kvarteret ut i andre omgang fikk han sjansen på ny, og det utnyttet han. Anderson maktet ikke å følge Griggs da spissen posisjonerte seg inne i boksen. Dermed ble det en lett jobb for spilleren fra nivå tre å styre inn dagens andre scoring.

Ny lånespiller på farten

Ydmykelsen ble komplett da MK Dons tok ut dagens mann – Grigg – og satte inn Benik Afobe. Også innbytteren holdt nemlig nivået til å score to ganger på Manchester United. Først kom 3-0 i det 70. minutt, deretter 4-0 fem minutter før full tid etter tafatt forsvarsspill.

Afobe er for ordens skyld også en lånespiller, han har vært i Arsenal siden 2010, men alle de fire årene har blitt brukt på låneopphold hos Huddersfield, Reading, Bolton, Millwall, Sheffield Wednesday og nå MK Dons.

Og med 0-4 med seg hjem fra ligacupkampen, ble det enda mer å tenke på for Louis van Gaal.

— Vi bygger et lag, og det gjøres ikke på en måned, heller ikke på ett år. Selvsagt var dette svært skuffende, men jeg håper at tilhengerne beholder troen på dette prosjektet, for det kommer til å ta tid, sa van Gaal etter kampen.

Han krysser nok fingrene for at Ángel Di María er mannen som kan redde et United-tog som er i ferd med å spore helt av i alt av tittelkamper.

Også Leicester, Burnley og West Ham røk ut av ligacupen tirsdag for henholdsvis Shrewsbury, Sheffield Wednesday og Sheffield United.

Newcastel, Southampton, Crystal Palace og Swansea avanserte.