Tottenham-sjefen: – Kanskje kan Harry Kane bli som Francesco Totti

Tottenham-manager Mauricio Pochettino tror Harry Kane kan bli like ikonisk for Tottenham som Francesco Totti er i Roma.

Harry Kane har dundret inn 39 mål for Tottenham i 2017.  Foto: AP

fotball

Kane, som har vært i Tottenham siden 2009, satte ny rekord i Premier League for antall scoringer i løpet av et kalenderår (39) da han i romjulen scoret hattrick mot Southampton.

24-åringen har scoret totalt 56 mål for klubb og landslag i år. Det gjør han til mestscorende i europeisk fotball i 2017.

Alan Shearer, som hadde rekorden for flest Premier League-mål i løpet av et kalenderår (36) før Kane, har uttalt at han tror den engelske landslagsspissen kan komme til å bli i Spurs resten av karrieren.

Pochettino er enig

Francesco Totti var i Roma hele karrieren og ble kronet som «den åttende kongen av Roma» etter å ha spilt over 600 kamper for klubben før han la opp etter forrige sesong.

– Jeg tror Alan Shearer vet bedre enn meg, for han er engelsk og kjenner landets mentalitet, sier Pochettino om uttalelsene til Shearer om at Kane kan komme til å bli i Tottenham resten av karrieren.

– Kanskje sa han det fordi det er mulig. Kanskje Harry Kane, med hans mentalitet, kan bli den samme type spiller for Tottenham som det Francesco Totti er for Roma, sier den argentinske manageren.

Pochettino vil ikke sette en pris på landslagsspissen.

– Jeg tror ikke Harry har en pris, fordi vi ønsker ham her. Han er så verdifull at det ikke er noen pris på ham.

Det er usikkert om Tottenhams spissjuvel rekker møtet med Swansea tirsdag. Ifølge Pochettino sliter han med en kraftig forkjølelse.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

fotball