Tredjekeeperen reddet Strømsgodset i debuten

Strømsgodset er klare for semifinale.

Morten Sætra storspilte da Strømsgodset slo Haugesund i kvartfinalen i cupen.  Foto: Ness, Jan Kåre / NTB scanpix

fotball

Haugesund 0–1 Strømsgodset

Keeperdebutant Morten Sætra leverte flere klasseredninger og holdt nullen i NM-kvartfinalen mot Haugesund.

Det gjør at Strømsgodset er klar for semifinale.Mustafa Abdellaoue ble matchvinner med kampens eneste scoring etter 16 minutter, men det var Morten Sætra som var kampens store spiller. Han leverte flere fantomredninger, og leverte en prikkfri kamp i sin første a-lagskamp for Strømsgodset.

– Det er fantastisk deilig å gå seirende ut av det. Det er en skikkelig kriger-kamp, og det er kjempedeilig å vinne den. Det er en kamp som passer meg bra med mye langt og mange dueller. Jeg synes at jeg klarte meg bra, sier Sætra til NRK.

Strømsgodset er inne i en fæl periode i serien, og har i løpet av de siste rundene i eliteserien blitt et bunnlag som kjemper for å overleve på øverste nivå. Borte mot Haugesund jaktet de en sårt tiltrengt opptur.

Tredje sist på ballen

198 centimeter høye Morten Sætra fikk debuten i mål etter kamper under pari av både Espen Bugge Pettersen og Pål Vestly Heigre.

– Morten har vært fantastisk på trening, og han er god i dag. Vi får håpe det fortsetter, sier Mustafa Abdellaoue til NRK.

Sætra og Abdellaoue ble matchvinnere i hver sin ende av banen. Sætra stengte buret, men spilte også en viktig rolle på kampens eneste mål. Keeperen banket et utspill langt opp i banen, og Marcus Pedersen stusset den videre i bakrommet. Plutselig var Mustafa Abdellaoue alene med keeper, og «Mos» hamret ballen i krysset. 1–0 til gjestene.

Haugesund slet med å skape sjanser, og det var et frustrert lag som tok pause med 0–1 i sekken.

– Vi må få opp tempoet, vi bruker fem minutter hver gang vi har ballen. Vi kan ikke dra ned tempoet når vi ligger under, sa Christian Grindheim til NRK i pausen.

Strømsgodset er siste laget som er klare for semifinale i cupen.  Foto: Ness, Jan Kåre / NTB scanpix

Utrolig Koné-bom

Grindheim fikk det som han ville, og Haugesund tok over føringen etter hvilen. De skapte mulighet på mulighet, men fikk ikke presset ballen i mål.

Nærmest var Ibrahima Koné, som headet ballen i tverrliggeren fra to-tre meter på nesten åpent mål. Også Christian Grindheim hadde en gigant-sjanse, men Sætra fikk opp venstrearmen og fikk slått ballen over tverrliggeren.

Da vanket det hyllest både fra supportere og lagkamerater etter kampen.

– Det er Courtois, sa Eirik Ulland Andersen mens keeperen ble intervjuet av NRK.

– Det er hyggelig med en sånn hyllest. Og det er hyggelig at supporterne gidder å dra hit i dette været, sier Morten Sætra til NRK.