Trekningen er klar: Disse to lagene kan Brann møte i Europaliga-kvalifiseringen

Bergenserne kan møte tidligere Rosenborg-helt.

Branns motstander i Europaliga-kvalifiseringen trekkes mandag.  Foto: Tor Høvik

fotball

Mandag ettermiddag ble det klart: Brann møter enten FK Vojvojdina (Serbia) eller MFK Ruzomberok (Slovakia) i den andre kvalifiseringsrunden. Brann spiller det første av to oppgjør på bortebane.

– Dette er fult mulig. Troen er sterk og målet er å avansere i europacupen, sier sportssjef Rune Soltvedt til Brann.no.

FK Vojvojdina endte med bronse i 2016/17-sesongen, hele 20 poeng bak gullvinner Røde Stjerner.

MFK Ruzemberok endte også på tredjeplass i sesongen som var ferdigspilt i slutten av mai. I stallen har de blant andre tidligere Rosenborg-spiller Marek Sapara. Midtbanespilleren har slitt med skader, men spilte 15 kamper i serien for Ruzemborok.

Brann kom useedet inn til mandagens trekning av den andre kvalifiseringsrunden i europaligaen og kunne møte storlag som Galatasaray, Aberdeen og Brøndby.

Rosenborg til Irland

Tidligere i dag har motstanderne til de resterende norske lagene blitt trukket. Trekningen ble gjort i sveitsiske Nyon.

Rosenborg møter Dundalk FC fra Irland i den andre kvalifiseringsrunden til Champions League.

Marek Sapara var en suksess i Rosenborg, og er også i stallen til Branns potensielle motstander, MFK Ruzemberok.  Foto: Lien, Kyrre / Scanpix

Odd trakk Ballymena United FC i trekningen til Europa League-kvalifiseringen. Haugesund skal møte Coleraine. Begge motstanderne er fra Nord-Irland.

– Vi er fornøyd. Det er et spennende land. Vi ønsket bortekamp først, men uansett, vi er seedet og skal slå det laget, sier Odd-trener Dag-Eilev Fagermo til NTB.

Må gjennom ny runde og play-off

Nå er andre kvalifiseringsrunde, der Brann skal inn, neste ut i trekningen.

Den første kvalifiseringsrunden spilles 20. juni og 6. juli. Brann skal i aksjon i andre runde 13. og 20. juli. Det gjelder også Haugesund og Odd dersom de går videre.

For å nå gruppespillet i Europaligaen må lagene i tillegg ta seg forbi en tredje runde, samt play-off.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

fotball